Konkurranseåret 2021 er over og Salukiutvalget har gleden av å presentere årets mestvinnerlister.

Nok ett år har gått med restriksjoner pga Covid-19. Utstillingssesongen startet ikke før i juni, men det ble gjennomført 32 utstillinger hvor saluki deltok. Pga. av den «avkortede» sesongen har Salukiutvalget valgt som i fjor å kåre bare «10 på topp» og ikke beregne hverken mestvinnende oppdretter eller avlshunder.
I år er det to saluki som deler første plassen på listen; N DK Uch Amiyat Evona Sinaxs, eid av Geir Tore Land og Kenneth Karlsen og C.I.B Nord Uch NV-21 Sinaxs Damir eid av Jorunn & Per Helge Land.

Årets lure coursing sesong er også avsluttet og i år har det deltatt 11 saluki på lure coursing prøver. Fem av dem klarte å få nok poeng til å plassere seg på "Årets Lure Coursing saluki" liste.
Årets vinner ble N UCh Dhawati Aisha Ramad eid av Ann Kristin Børsum.

NKK konkurransen om «Årets rasevinner» er også avgjort og i år er det tre saluki som klarte å plassere seg på listen og som deler første plassen: Famerelle Ansonica, eid av Annelise Wettergreen, PT Ch NJV-21 Famerelle Alvarinho Quinntara, eid av Renata Ewa Goel og Erik Watz, samt N UCh NORDJV-19 Majo’s Ravishing Miracle, eid av Anna Wikström fra Sverige. Det er bare BIR og BIM plasseringer på NKK utstillinger som er tellende for å være med på "Årets mestvinnende rase på NKK utstillinger".

Vi gratulerer alle vinnere og plasserte på årets lister!

Mestvinnerliste over årets utstillingssaluki finnes her >>
Årets lc-saluki liste finnes her >>
NKK's Årets rasevinnerliste kan sees her >>