Årets siste utstilling arrangert av Norsk Doberman Klubb tok plass den 28. desember, og ble en flott avslutning på året for Geir Land og Kenneth Karlsen, eiere av kennel Sinaxs og NORD UCH Sinaxs Caliana.
Sinaxs Caliana ble BIR blandt de 13 fremmøtte salukiene, vant senere gruppen og endte utstillingen ved å plassere seg som BIS-2.
Kennel Sinaxs avsluttet også BIS-finalene på andre plass!

Saluki-Norge gratulerer!
Utstillingsresultat finnes her >>

Les her hva Geir skriver om utstillingen:

Dogs4All i Lillestrøm er årets største hundebegivenhet i Norge og i år ble det slått alle rekorder med nærmere 14 000 påmeldte hunder!
I salukiringen møtte det på fredag 32 hunder for å bli bedømt av Bitte Ahrens fra Sverige og konkurere om Norsk Vinner titlene. 34 stk møtte opp på lørdag for dommer Martin Croeser fra Sør Afrika med håp om Nordisk Vinner titlene. Begge dommere valgte svenske hunder Qirmizi Ovation og Qirmizi Magnolia som sine BIR og BIM vinnere, dermed årets norske og nordiske vinnere.
BIR vinneren Rios (Qirmizi Ovation) endte dagene som Best i Gruppe-2 på Norsk Vinner og Best in Show-4 på Nordisk Vinner.

Den norske BIR valpen Sinaxs Damir vant gruppen på Norsk Vinner og endte dagen som BIS-2 Valp.

I løpet av dagene ble det også fordelt junior og veteran titler og i tillegg kan alle fire cert-vinnere smykke seg med ferske norske championater!

Saluki-Norge gratulerer alle plasserte og tittelvinnere!
Fullstendig resultat fra Norsk Vinner >>
Fullstendig resultat fra Nordisk Vinner >>

For nesten to uker siden pakket Cathrine Fareth billen sin og turen gikk til Herning (DK) til en dobbel internasjonal utstilling arrangert av Dansk Kennel Klub. Hun hadde med seg guttene sine: Cyrus (N SE UCH Sinaxs Cyrus) og Bahram (INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir). Turen ble vellykket da Cyrus vant dansk CERT og dermed ble han dansk champion. Han fullførte han også sitt nordisk championat med det samme. Begge guttene ble desutten plassert i beste hannhund klasse. Cathrine er veldig stolt over resultatene og vil takke Kenneth Karlsen som hjalp med å vise Cyrus.
Saluki-Norge gratulerer!
Utstillingsresultater fra Herning i Danmark finnes her >>

Helgen 01-02. november arrangerte Dansk Kennel Klub internasjonal dobbelutstilling, hvor på søndagen konkurrerte man om tittelen Dansk Vinner 2014. Denne gis til beste hannhund og beste tispe med CK i hver rase. Videre tildeles tittelen Dansk Juniorvinner til bedste junior med CK samt titelen Dansk Veteranvinner til bedste veteran med CK.
I år ble det påmeldt 4040 hunder og saluki ble bedømt av Davor Javor fra Ungarn.

Ditt dro også Annelise Wettergreen med sin Michelle (C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabka's Michelle) og Renata Ewa Goel med Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti). Michelle ble stilt ut i championklasse og 9 årige Whisky i veteran.

Og det gikk riktig bra for begge hundene, for begge kom hjem med sine vinner titler; Michelle ble Dansk Vinner 2014 og Whisky Dansk Veteranvinner 2014!

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingene i Herning finnes her >>
Les her hva Annelise skriver om turen:

Danmarks nest største utstilling København Vinner tok i år plass i Hillerød den 20. september. Ditt dro også Veronica Bigset med sin voksen hannhund (N UCH Dabka's Napoleon) og valp (Benjamin Av Min Tera).
Dabka's Napoleon kom hjem med både championat og vinner-tittel. Best i rasen ble han også, så man kan godt si at reisen var ganske vellykket.
Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra Danmark finnes her >>

Les her hva Veronica skriver:

Norsk Myndeklubb skal ha Rasestand på Dogs4All, og i den forbindelse inviterer vi saluki eiere til å være med å promotere rasen vår denne helgen.

De som har lyst til å tilbringe noen timer på rasstanden sammen med salukien sin i løpet av helgen vil få gratis adgangsbillett. Det hadde vært flott om vi klarte å tilby salukier til publikum alle tre dagene. En må være forberedt på å svare på spørsmål om rasen og henvise til hjemmesiden vår dersom noen er nysgjerrige på disse vakre skapningene våre. De andre mynderasene skal også være på standen i løpet av helgen så det er ikke snakk om å bruke en hel dag på dette. Det vil også bli tid til å utforske og se på alt det andre som skjer på Dogs4All.

Ta kontakt med Salukiutvalget på mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. og fortell oss hvilken dag du/dere kunne tenke dere å stille opp på, og hvilket tidspunkt på dagen som passer best (formiddag/ettermiddag)?
Utstillingen går over tre dager:
Fredag 14/11 - Norsk Vinnerutstilling - Gruppe 10
Lørdag 15/11 - Nordisk Vinnerutstilling - Gruppe 10
Søndag 16/11 - Nordisk Vinnerutstilling - andre grupper og BIS

I løpet av disse dagene vil det også bli avholdt Raseparader og vi i utvalget håper at saluki blir også representert. Mere info om raseparaden kommer.

Beste norske kombinert-saluki er navnet på en vandrepremie som i 2006 ble gitt av salukioppdretter og lure coursing dommer Michael Behrmann til Salukiutvalget.
Utregningen til denne vandrepremien baserer seg på oppnådde poeng på årets salukispesial og den internasjonale lure coursing prøven i høst. (se reglene for utregning).

I år var det NORD DK LCCH Caravan Zariefa som vant vandrepremien! Hun ble 4. beste tispe med CK på Salukispesialen 2014 og fikk med det 4 poeng, mens på den internasjonale LC-prøven i Trøgstad løp hun seg inn til en 3. plass, og dermed sikret seg 6 ekstra poeng. 10 poeng tilsammen.
Saluki-Norge gratulerer!

Det er mange år siden Salukispesialen befestet sin posisjon som norges største begivenhet for rasen vår. Til årets utstilling i Lier hadde vi rekordmange, 74 påmeldte, inkludert 14 valper.
Dommeren var Michael Williams fra England, som er en kjent oppdretter av saluki under prefikset "Kasaque Salukis". Han bedømte hundene våre ganske strengt, sett i norske utstilleres øyne, og det var ikke mange som gikk gjennom nåløyet for å få en excellent eller ck.
Men dommeren fant sine favoritter og det ble en norskeid hund, INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir som trakk det lengste strået. Han ble stilt i brukshundklassen og ble Best In Show-2014 og BIS-Brukshund. BIM ble en svenskeid hund, oppdrettet i Finland - Zarabis Pallavi. Hun vant også tispe-certet.
Utvalget gratulerer oppdrettere og eiere av alle plasserte og ønsker velkommen tilbake neste år!
Fullstendig resultat og bilder fra utstillingen finnes her >>

Årets World Dog Show gikk av stabelen i den finske hovedstaden Helsinki 9. august. Norge ble representert av tre saluki fra Tromsø, og ett av dem gikk helt til topps i konkurransen.

Det var Bahram (INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir) til Cathrine Fareth som vant CACIB og dermed ble han også verdensvinner!
Saluki-Norge gratulerer!

Fullstendig resultat fra WDS 2014 finnes under denne lenken >>

Les her hva Cathrine skriver om utstillingen:

Annelise Wettergreen har vært i Sverige i slutten av juli på "jakt" etter ett CACIB til sin Michelle (NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabka's Michelle) og det ble en riktig vellykket tur. Hun kom hjem med både CACIB og en ny internasjonal champion! Michelle ble også Best i Rasen og Best i Gruppen. Saluki-Norge gratulerer!
Her er hva Annelse skriver til oss:
"3 år gamle Dabka’s Michelle ble internasjonal champion - C.I.B* – på Svenske Kennelklubbens internasjonale utstilling i Ransäter!
Hun har CACIB fra Vejen i Danmark, og NKK utstillingene i Hamar og Bergen fra før, og fikk sitt 4. CACIB på Ransäter.
Ikke nok med det; hun vant også BIR (dommer Leif Lehmann Jörgensen, Danmark). Deretter bar det inn i grupperingen til en ny dommer. Alle mynderasene var representert, men jaggu meg vant hun over dem alle. Hun ble BIG-1 for dommer Ann-Christin Johansson, Sverige.
Jeg er superstolt av henne!"
Resultat fra Ransäter finnes her >>

Å kombinere en ferie med hundeaktiviteter er blitt populært for Cathrine Fareth. Denne gangen gikk ferden fra Tromsø til Trondheim og videre til nord Sverige, nærmere bestemt Alfta.
Og det gikk riktig bra for hundene hennes Sinaxs Cyrus og Al Wathba Bahram Al Nadir på denne turen. Cyrus ble først N UCH på NKK i Trondheim, mens Bahram ble BIS-Bruks på Myndeklubbens utstilling dagen etter.
Reisen videre gikk til Alfta i Sverige til en salukispesial med 60 salukier. Cyrus gjorde det igjen kjempebra! Beste hannhund, CERT vinner og svensk championat.
Cathrine fikk også med seg en fersk salukieier på turen. Lilian Lintvedt er blitt eier av Matanah's Boaz, som er et av avkommene etter Bahram. Det gikk også strålende for Boaz i Alfta. Han endte som BIS-junior til stor glede for både eier og oppdretter og Cathrine selv.
Saluki-Norge gratulerer!
Utstillingsresultat fra Alfta finnes her >>

Les her hva Cathrine og Lillian skriver om turen:

Helgen 21-22. juni dro søskenparet Sinaxs Chamsin og Sinaxs Caliana med sine eiere til en utstillingshelg i Danmark, nærmere bestemt Vejen. Og reisen var riktig så vellykket. Begge kom hjem med både CERT, CACIB og BIR påfølgende dager. Certene kom til stor nytte, når Chamsin og Caliana fikk sine norske championater senere i sommer. For da ble begge danske championer med det samme.
Saluki-Norge gratulerer!
Utstillingsresultat fra Vejen i Danmark finnes her >>

Her kan du lese reisebrevet vi fikk fra Jorunn og Per Helge:

10 år gamle N DK UCH Caravan Ustura Bahiim har absolutt ikke mistet lysten til å vise seg frem i utstillingsringen.
I sommer har eierne Milla Stav Nilsen og Eva Stav kombinert ferie med utstilling og denne kombinasjonen har vært vellykket. Bahiim har høstet heder og ære gang på gang, sist ble han BIS veteran på Salukispesialen.

Saluki-Norge gratulerer!

Her kan du lese Millas fortelling:

Ice (C.I.B NORD FI LUX UCH DKV-11 EUJV-11 Aziz Ihsan) er blitt en dobbel tysk champion og begge titlene er blitt bekreftet.
Tyskalnd har et annet system for å tildele championater enn det vi er vant med i Skandinavia. Det er altså to typer tysk championat; Tysk Klubb championat – DE UCH og Tysk Kennel Klubbs championat VDH UCH.

Ice har klart alle kravene for begge titlene, og det har vært en lang vei for å oppnå disse. Han startet å "samle på" certene i april 2012 og klarte først kravene for DE UCH i mai 2014 i Dortmund på VDH-Europawinner utstilling. For å oppfylle kravene for VDH championat viste han seg i Leipzig på German Winner Show. Dagen etter ble han også BIR og VDH-Leipzig Winner. En kjempestolt eier gratulerer!

Les her om Ice sine bragder og kravene for tildeling av tyske championattitler:

Whisky (C.I.B NORD UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti) har for nesten ett år siden blitt en veteran og har vært stilt ut sparsomt de siste par-tre årene. Men han er mer enn gjerne med på reise og denne gangen gikk turen for eiere Renata Ewa Goel og Erik Watz til Leipzig i Tyskland.

5481 hunder fra 24 land ble påmeldt til to internasjonale utstillinger: German Winner Show & VDH-Leipzig Winner Show. Det ble vist 28 saluki for dommeren Guido Schäfer fra Tyskalnd og 26 dagen etter for Annette Bystrup fra Danmark.

Og det gikk riktig bra for Whisky. Han ble BIR veteran begge dager og kom hjem med to CERT og to flotte titler i kofferten: German Veteran Winner-14 og VDH-Leipzig-Winner-14. Godt jobbet!
Resultat fra utstillingene i Tyskland finnes her >>

Steder du kan bo i Drammen

  • Comfort Hotel Union Brygge
  • Clarion Collection Hotel Tollboden
  • Rica Park Hotel Drammen

Camping med hytter nær Drammen

  • Drammen Camping

Det er også mulig å overnatte i bobil eller campingvogn ved selve utstillingsplassen. OBS! Ingen tilgang til strøm eller toaletter!
Send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om du ønsker å benytte deg av dette alternativet.

Salukiutvalget har gleden av å presentere logoen til Salukispesialen 2014.
Til årets Salukispesial har vi fått et bidrag fra Cathrine Ulrikson. Hun er ikke salukieier, men har fanget salukien med sitt eget kunst uttrykk.

Cathrine er utdannet grafisk designer. Hun jobber med reklame, men har stor interesse for tegning. Hennes engletegninger og aktmotiver er ettertraktede og er kan beskues og bestilles fra hennes åpne fb-side www.facebook.com/GalleriCat
Englemotivene selger hun også som kort.

Vi takker Cathrine for tegningen, og håper at logoen vil falle i smak hos salukifolket.

Reiseglade Renata Ewa Goel og Erik Watz benytter seg som regel av de utstillingsmuligheter som finnes når de alikevel er på reise. Denne gangen ble "Ice" (C.I.B NORD FI UCH DKV-11 EUJV-11 Aziz Ihsan) stilt i Luxembourg.

Og Renata har igjen all grunn til å smile.
I helgen ble hennes "Ice" en LUX UCH. Han fikk også CACIB, ble BIR og avsluttet dagen som Best i Gruppe-3.
Resultat fra utstillingen i Luxembourg finnes her >>

Les her hva Renata skriver:

Utstillingsåret 2013 er vel overstått og Salukiutvalget har gleden av å presentere Årets utstillingssaluki 2013. Vi vil gratulere Annelise Wettergreen med årets vinner NORD UCH NV-12 NJV-12 Dabka's Michellle. Beste hannhunden ble N SE UCH NV-13 Khalils Tarab eid av Marit og Frode Borgersen.

I år er det hele 70 hunder som har plassert seg på listen.
Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og ønsker på gjensyn.

Oversikt over Årets Utstillingssaluki 2013, Årets Oppdretter og Årets Avlshunder finnes her >>

Lure coursing sesongen 2013 er over og vi kan kåre Årets LC-Saluki 2013.
I år er det C.I.B.P.* N LIT PL UCH N* SE* LCCH Andromeda av Min Tera som har plassert seg helt på toppen med C.I.B N PL LT UCH NORD PL LCCH C.I.B.P. C.I.C Aziz Dayeman bare ett poeng bak. Begge hundene er eid av Joanna Engvik.
Saluki-Norge gratulerer vinneren og resten av deltagende hunder med deres eiere!

Som i fjor har det ikke vært like mange saluki eiere som har vært aktive på lc-fronten og vi håper at det tar seg opp igjen neste år og at flere hunder tar lc-lisens.
Årets LC-Saluki-liste finnes her >>

NKK utstilling på Lillestrøm 16. november 2013 var den siste av NKKs utstillinger som var tellende for tittelen "Årets mestvinnende saluki på NKK utstilinger"

I år som i fjor gikk tittelen til C.I.B NORD FI UCH EUJV-11 DKV-11 Aziz Ihsan. På andre plass finner vi N SE UCH NV-13 Khalils Tarab og på den delte tredje plassen C.I.B NORD CH Courtborne Sinaxs Antilla og INT NORD DK RU BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 Al Wathba Bahram Al Nadir.

Hele listen kan sees her >>
Saluki-Norge gratulerer alle plasserte!