Konkurranseåret 2021 er over og Salukiutvalget har gleden av å presentere årets mestvinnerlister.

Nok ett år har gått med restriksjoner pga Covid-19. Utstillingssesongen startet ikke før i juni, men det ble gjennomført 32 utstillinger hvor saluki deltok. Pga. av den «avkortede» sesongen har Salukiutvalget valgt som i fjor å kåre bare «10 på topp» og ikke beregne hverken mestvinnende oppdretter eller avlshunder.
I år er det to saluki som deler første plassen på listen; N DK Uch Amiyat Evona Sinaxs, eid av Geir Tore Land og Kenneth Karlsen og C.I.B Nord Uch NV-21 Sinaxs Damir eid av Jorunn & Per Helge Land.

Årets lure coursing sesong er også avsluttet og i år har det deltatt 11 saluki på lure coursing prøver. Fem av dem klarte å få nok poeng til å plassere seg på "Årets Lure Coursing saluki" liste.
Årets vinner ble N UCh Dhawati Aisha Ramad eid av Ann Kristin Børsum.

NKK konkurransen om «Årets rasevinner» er også avgjort og i år er det tre saluki som klarte å plassere seg på listen og som deler første plassen: Famerelle Ansonica, eid av Annelise Wettergreen, PT Ch NJV-21 Famerelle Alvarinho Quinntara, eid av Renata Ewa Goel og Erik Watz, samt N UCh NORDJV-19 Majo’s Ravishing Miracle, eid av Anna Wikström fra Sverige. Det er bare BIR og BIM plasseringer på NKK utstillinger som er tellende for å være med på "Årets mestvinnende rase på NKK utstillinger".

Vi gratulerer alle vinnere og plasserte på årets lister!

Mestvinnerliste over årets utstillingssaluki finnes her >>
Årets lc-saluki liste finnes her >>
NKK's Årets rasevinnerliste kan sees her >>

saluki norge logo 2021

Vi har gleden av å presentere en ny logo til Salukiutvalget.

Den første logoen til Salukiutvalget så dagens lys i 2005. Den var utarbeidet av designeren Renata Ewa Goel, den gang en fersk salukieier. Den avbildet en langhårsvariant av vår rase og i mange år representerte godt Saluki Norge. Etter hvert som korthårsvariant av rasen har vokst i popularitet ble det naturlig at også den ble en del av vår logo.

Salukiutvalget har over en lengre periode arbeidet med, og ønsket å få frem korthårsvarianten i denne allerede eksisterende logoen. Endringen skulle være en overraskelse til medlemmene våre i forbindelse med Salukispesialen 2020. Pandemien, som vi dessverre fremdeles hemmes av, har gjort dette umulig og vi gleder oss derfor over å presentere den her. Endringen ble utarbeidet i samarbeid med den polske kunstneren Katarzyna Mijakowska ”Firewire Art”.

Logoen beskriver salukiens to hårlagsvarianter som kommer i møte med hverandre i en travbevegelse og hvor det dannes et hjerte i dette møtet. Vi ønsker at det skal symbolisere våre medlemmers kjærlighet til salukirasen, at vi har to likeverdige hårlagsvarianter, og at vi uansett hvilken variant vi foretrekker, møtes i salukifelleskapet. Dette har vi forsøkt å få til samtidig som vi omfavnet og skapte gjenkjennelighet til den eksisterende logoen, som inntil nå har representert Saluki Norge. På denne måten skaper vi noe nytt bygget på tradisjon, hvor vi representerer alle våre medlemmer inn i en tid hvor begge hårlagsvariantene øker i popularitet i Norge. Vi håper at dere blir like fornøyde som vi er med den nye logoen.

Utstillingsåret 2020 er over og vi presenterer Årets utstillingssaluki 2020. Det har vært et år med utfordringer og med mange restriksjoner for alle utstillingsarrangører. Vi i Salukiutvalget måtte avlyse vår årlige Salukispesial, men tross utfordringene ble det gjennomført 24 utstillinger i vårt langstrakte land. I år har vi i Salukiutvalget valgt å ikke beregne hverken mestvinnende oppdretter eller avlshunder, kun Top 10 mestvinnende.

Årets vinner C.I.B. SE N DK FI NL UCH, NJV-13, FIV-13, NORDV-13, -14, -15, NV-14, Amsterdam V-14, ESHV-15, SEV-16, -18, NV-14, -18, -19, -20, WW-18  Qirmizi Ovation «Rios" er eid av Ingunn Solberg Eriksson og Nicklas Eriksson og er også rasevinner på NKK utstillinger 2020. Saluki-Norge gratulerer vinneren og alle plasserte på Top 10 liste.
 
Mestvinnerliste over årets utstillingssaluki finnes her >>
NKK's Årets rasevinnerliste kan sees her >>

 

Utstillingsåret 2019 er over og Salukiutvalget har gleden av å presentere Årets utstillingssaluki 2019.
I år vil vi gratulere Ingunn Solberg Eriksson og Nicklas Eriksson, kennel Qirmizi fra Sverige med årets vinner C.I.B. NORD DK UCH, FI V-13, NO JV-13, NORD V-13, NO V-14, NORD V-14, ESH-15, NORD V-15, SE V-16, NO V-18-19, SE W-18, WW-18 Qirmizi Ovation «Rios". Rios ble også vinneren av Norsk Kennel Klub sin kåring av Årets mestvinnende saluki på NKK utstillinger.

Beste tispen finner vi 2. plass. Det er C.I.B. NO SE DK FI PT IBER Nordic UCH WW-17, SE V-17, DK V-18, NO V-18, NordicV-18, Latin W-19 & 20, Porto Winner-20 Aziz Qitarah «Tarah» også eid av kennel Qirmizi. «Tarah" bor hos Renata Ewa Goel og Erik Watz i Norge.

Saluki-Norge gratulerer vinnere og alle plasserte på årets lister.
Mestvinnerlister over årets utstillingssaluki, årets oppdretter og årets avlshunder finnes her >>
NKK's Årets rasvinnerliste kan sees her >>

Salukiutvalget har gleden av å presentere logoen til Salukispesialen 2020.
I år har vi fått et bidrag fra kunstneren Heidi Saxegaard Erikssen. Originalen er solgt til Joanna Engvik og hun gå sitt samtykke i at vi kunne bruke denne akvarellen som logo.

Heidi er leder av kunstforeningen i Rakkestad. Hun har et ønske om å skape glede rund seg med å male lykkelige bilder, bilder du finner i mange norske hjem og nå også som logo til Salukispesialen 2020
Les mer om årets logo her >>