Årets siste NKK utstilling ble i år avholdt på Hamar. Det er også på denne utstillingen det ble delt ut Norsk Vinner titler for 2015.
Årets BIR vinner, ble den svenskeide Badavie Konquestador og det er hans datter C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 DKV-14, EUV-15 Dabka's Michelle, som vant BIM. Begge kan smykke seg med Norsk Vinner - 2015 titler.
Badavie Konquestador gikk også nesten til topps i gruppe 10, plassert som nr 2, veteran finalene avsluttet han som BIS-4.
Norsk Junior Vinner tittel gikk til Badavie Xantino.
Dommeren for dagen var Petter Fodstad fra Norge.

Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen finnes her >>

Den internasjonale utstillingen i Rostock i oktober ble delmålet på en feriereise for Renata Ewa Goel og Erik Watz. Som vanlig hadde de med seg begge hundene; veteranen "Whisky" C.I.B NORD UCH DKVV-14 Noor Inca Alfa Romeo Visconti og Dabka's Qaiser, en nybliven junior.

Det gikk kjempebra for begge guttene. "Whisky fullførte de tyske veteran championatene, DE & VDH VCH, ble BIR veteran og en tittel rikere - Rostock Veteran Winner-15. "Qaiser" vant BIR junior og Rostock Junior Vinner-15 - tittel.

Resultat fra utstillingen finnes her >>

Med nesten 12.000 påmeldte hunder regnes EuroDogShow 2015 som NKKs største arrangement.
Saluki ble bedømt av en saluki oppdretter Juan Carlos Vasconsellos, kennel Anjal Sahara fra Paraguay. Det var 50 salukier som ble vist i ringen og bedømmelsen gikk i rekordtempo. Det ble ikke skrevet kritikker, etter det internasjonale FCI-reglementet, og det ble delt ut vinnertitler til BIR, BIM, beste junior og beste veteran.
BIR og europavinner tittel rikere ble den svenskeide CH Qirmizi Meridian, mens BIM og EUW-15 tittel gikk til norskeide C.I.B NORD UCH NV-11 NJV-11 DKV-14 Dabka's Michelle.
Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen finnes her >>

Årets Salukispesial ble arrangert i i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm i forbindelse med EuroDogShow2015.
Det møtte opp 48 salukier til bedømmelse, og årets dommer - Brian Duggan fant begge vinnerhundene i unghundklassen. BIS ble Sinaxs Damali og BIM, den svenskeide Baklava's Special Edition.

Utvalget hadde en liten gave til hver utstiller og spanderte på en marsipankake med årets logo på toppen. Både den og gaven ble mottatt med glede av utstillere.

Vi gratulerer oppdrettere og eiere av alle plasserte og ønsker velkommen tilbake neste år!
Resultat fra utstillingen finnes her >>

I august tok Bente Waldal tur til Danmark til en dobbel internasjonal utstilling på Bornholm og kom hjem med flotte meritter i kofferten.

Les hva Bente skriver:
"En solfylt helg i august tok jeg turen til nydelige Bornholm med N SE GIB UCH NJV-11 Caravan Cantara Ila Mas'udah Itheram ("Ella"). Midbar Kishuf Tarabin ("Kishuf") fikk være med som reisefølge. Vi bodde på et hotell like ved utstillingsplassen, og lørdag morgen ruslet vi opp til ringen i nydelig sommersol. Resultatene ble ikke like nydelige. Kishuf fikk blå sløyfe, ikke helt uventa forsåvidt. Men min Ella også fikk en blå sløyfe, for andre gang i hele sitt liv. Begge dagens championtisper fikk faktisk blått. Men hvem kan være i dårlig humør på Bornholm? Vi tok en sightseeing rundt øya, koste oss med nydelige små "landsbyer" og deilig Bornholmsk natur (og karameller!) i stedet.
Søndag var det på'n igjen med nytt mot og nytt håp, og jammen snur vinden fort i utstillingsringene. Saluki var andre rase inn i ringen, og alt gikk så fort. Brått sto jeg der med to nye danske cert, to nye danske reserve cacib og Ella var blitt en splitter ny Dansk og Nordisk champion! Helt fantastisk moro! Og at til og med han som bare var med som reisefølge skulle kapre et cert, var jo langt over alle forventninger.

Turen hjem gikk lett som en plett, med et stort smil om munnen. Og som noen så klokt har skrevet før meg, "Det er deijlig å være norsk i Danmark"!

Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen på Bornholm finnes her >>

Det neste nummeret av svenske "Salukibladet" kommer til å være "norges spesial"
Derfor tilbys norske salukieiere som ikke er medlemmer av "Svenska Salukiringen" muligheten til å annonsere i neste nummer av "Salukibladet" for 650,- SEK. Ett nummer av Salukibladet er også inkludert i denne prisen. Man trenger altså ikke være medlem for å annonsere i dette nummeret.

Annonsefristen er 15. oktober.

Mer om annonsering i Salukibladet >>

Norsk Lhasa Apso Klubb utstilling i Råde den 09. august ble ganske vellykket for Veronica Skogström og hennes kjære Benjamin (NORD JW-14 Benjamin Av Min Tera)

Hun har sendt oss følgende melding fra gledesdagen:
"Jeg og oppdretter til Benjamin, og mi gode venninne, Joanna Engvik snakka om at det var lenge siden vi hadde vært på en utstilling med de unge hundene. Hun mente at dem trengte litt trening på det å forholde seg til fremmede hunder og dommer. Så vi meldte oss på denne utstillingen.
Lite ante jeg hvilken glede og overraskelse som venta der. Benjamin ble vist stolt frem av hans oppdretter. Vi var så glade for BIR og tenkte WOW! Vi snakka litt om gruppa, men her møtt vi med en sterk konkurranse med vakre og kjente hunder. Men, da Benjamin ble ropt opp som BIG-1, gråt jeg mine gledestårer som mange før har sett. Jeg ble så stolt og vi begge var så glade. Når BIS finalen kom, var spenningen til å føle og ta på.
Benjamin var sliten, Joanna var sliten, og jeg gråt når han ble ropt opp til BIS-3. Denne dagen startet med glede av å treffe hverandre, og avsluttet med glede av å oppleve noe så spennende og utrolig hyggelig, og totalt overraskende. Denne sveva jeg lenge på."
Saluki-Norge gratulerer!

Resultat fra utstillingen i Råde finnes her >>

Helgen 25-26 april 2015 satt Eva Stav og Milla Stav Nilsen kursen mot Roskilde og to internasjonale utstillinger arrangert av Dansk Kennel Klub.
Med seg hadde de Khamsin (N UCH Caravan Brins Khamsiin Ibn Bahiim).

Og reisen ble riktig vellykket, da Khamsin kom hjem med en fersk dansk championat og CACIB. Han ble også beste hannhund for den danske dommeren Kitty Sjong. Khamsin var ekspertmessig handlet av Milla.

Saluki-Norge gratulerer!

Her kan du lese reisebrevet vi fikk fra Eva og Milla

Resultat fra utstillingen i Roskilde finnes her >>

C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 DKV-14 Dabka's Michelle har gjort det igjen! Best In Show-2 for den finske dommeren og salukioppdreteren Saija Juutilainen på Norsk Berner Sennenhundklubb utstilling den 25. april er det å stå respekt for.

Denne meldingen fikk vi fra eieren Annelise Wettergreen:
"Dette er jo bare helt sprøtt! BIS-2 på lørdag og BIG-2 på søndag! I skrivende stund har hun 6xBIG plasseringer og 3xBIS plasseringer bare i år! Det er jo fantastisk hyggelig at så mange dommere liker min vakre Michelle :-) Hun er jo i god form etter daglige løpeturer i skog og mark, og har derved bra muskulatur i ben og rygg. Hun får flotte kritikker og jeg kan bare gjenta at jeg er utrolig stolt av henne!"

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen finnes her >>

Utstillingen på Exporama i Oslo den 8. februar arrangert av Norsk Boxerklubb ble en riktig bra begynnelse på utstillingåret for C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 DKV-14 Dabka's Michelle. Først ble Michelle Best i Rase og Best i Gruppe for dommeren Tina Taulos fra Finland. Og derfra gikk det nesten helt til topps. Hun endte dagen som Best In Show-3 for den norske dommeren Knut Sigurd Wilberg. Handlet av eieren Annelise Wettergreen.

Saluki-Norge gratulerer!

Les her hva Annelise skriver:

Norsk Kennel Klub har siden 2011 kåret "Årets mestvinnende rase på NKK utstilinger". Det er bare BIR og BIM plasseringer som er tellende for listen og i år er det den svenskeide INT NORD UCH NJV-13 FIV-13 NORDV-13 NV-14 NORDV-14 AmsterdamV-14 Qirmizi Ovation som gikk helt til topps med tre BIR plasseringer gjennom året.

På andre plass finner vi INT NORD DK RU BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 Al Wathba Bahram Al Nadir og på tredje den svenskeide INT NORD FI UCH EuJW-11 NV-11,-14 NORDV-12,-14 SEV-12 WW-14 Qirmizi Magnolia

Saluki-Norge gratulerer alle plasserte hunder med eiere!

Hele listen kan sees her >>

Utstillingsåret 2014 er vel overstått og Salukiutvalget har gleden av å presentere Årets utstillingssaluki 2014.
Vi vil gratulere Cathrine Fareth med årets vinner INT NORD DK RU BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir.
Beste tispen, og nummer to på listen ble INT NORD FI UCH EuJW-11 NV-11,-14 NORDV-12,-14 SEV-12 WW-14 Qirmizi Magnolia eid av Ingunn Solberg Eriksson og Nicklas Eriksson fra Sverige.
I år er det hele 97 hunder som har plassert seg på listen.
Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og ønsker på gjensyn.

Oversikt over Årets utstillingssaluki 2014, Årets oppdretter og Årets avlshunder finnes her >>

Lure coursing sesongen 2014 er over og vi kan kåre Årets LC-Saluki 2014.
I år er det NORD DK LCCH Caravan Zariefa, eid av Ann-Kristin Børsum som topper listen.
Saluki-Norge gratulerer vinneren og resten av deltagende hunder med deres eiere!

Aktiviteten på lc-fronten er for tiden ganske liten og vi håper at det tar seg opp igjen neste år og ikke minst at flere hunder tar lc-lisens.
Årets LC-Saluki-liste finnes her >>

Helgen 3.-6. januar ble det avholdt MyDog, en international firedagers utstilling i Gøteborg. Ditt dro også Heidi Elisabeth Hoff med sin Chili (Badavie Who's That Girl).

Det var påmeldt 41 salukier for dommeren Ligita Zake, Litauen på lørdag, og 44 for Frank Sabella, USA dagen etter. Og det gikk ganske bra for den lille prinsessen hennes. Hun oppførte seg eksemplarisk og viste seg fra sin beste side, noe som resulterte i 3.BT med CERT på lørdag og 4.BT med R-CERT på søndag.

På dette tidspunktet var ikke Chili to år enda, så CERT-et kom først til nytte, når hun fikk sitt norsk championat på Ulvehundklubbens utstilling i Manger den 11. april. Og da ble hun norsk og svensk champion med det samme. Og vi vil tro at gleden ble enda større da Chili avsluttet myndespesialen i Bergen som Best In Show-2!

Saluki-Norge gratulerer!

Annelise Wettergreen og hennes C.I.B NORD UCH NV-12 NJV-12 DKV-14 Dabka's Michelle virker å være ustoppelige. Igjen har Michelle blitt plassert i Best In Show finale! Denne gangen på Norsk Miniatyrhundklubbs utstilling i Letohallen den 7. mars. De 11 fremmøtte salukiene ble bedømt av Avi Marshak fra Israel og Michelle vant både rasen og gruppen for ham.
Dommeren i Best in Show finale var Zorica Saijevic fra Sverige og Dabka's Michelle avsluttet dagen som Best In Show-3!

Saluki-Norge gratulerer!
Resultat fra utstillingen finnes her >>