Utstillingsåret 2019 er over og Salukiutvalget har gleden av å presentere Årets utstillingssaluki 2019.
I år vil vi gratulere Ingunn Solberg Eriksson og Nicklas Eriksson, kennel Qirmizi fra Sverige med årets vinner C.I.B. NORD DK UCH, FI V-13, NO JV-13, NORD V-13, NO V-14, NORD V-14, ESH-15, NORD V-15, SE V-16, NO V-18-19, SE W-18, WW-18 Qirmizi Ovation «Rios". Rios ble også vinneren av Norsk Kennel Klub sin kåring av Årets mestvinnende saluki på NKK utstillinger.

Beste tispen finner vi 2. plass. Det er C.I.B. NO SE DK FI PT IBER Nordic UCH WW-17, SE V-17, DK V-18, NO V-18, NordicV-18, Latin W-19 & 20, Porto Winner-20 Aziz Qitarah «Tarah» også eid av kennel Qirmizi. «Tarah" bor hos Renata Ewa Goel og Erik Watz i Norge.

Saluki-Norge gratulerer vinnere og alle plasserte på årets lister.
Mestvinnerlister over årets utstillingssaluki, årets oppdretter og årets avlshunder finnes her >>
NKK's Årets rasvinnerliste kan sees her >>

Salukiutvalget har gleden av å presentere logoen til Salukispesialen 2020.
I år har vi fått et bidrag fra kunstneren Heidi Saxegaard Erikssen. Originalen er solgt til Joanna Engvik og hun gå sitt samtykke i at vi kunne bruke denne akvarellen som logo.

Heidi er leder av kunstforeningen i Rakkestad. Hun har et ønske om å skape glede rund seg med å male lykkelige bilder, bilder du finner i mange norske hjem og nå også som logo til Salukispesialen 2020
Les mer om årets logo her >>

Årets Salukispesial ble avholdt i landlige og idylliske omgivelser ved Borrehaugene. Årets dommer Joanne Mahon fra England hadde 43 påmeldte saluki. Det var en god stemning rundt ringen og vi traff både gamle og nye saluki venner. En del av dem treffer man kanskje bare på denne utstillingen. Som tidligere år hadde mange med seg deilig mat til vårt felles lunsjbord, et bord som kunne friste selv den mest kresne. Også premiebordet bugnet av premier.
Årets Best in Show ble svenskeide Hikmat Hariza Danone og BIM ble norsk -eide og -oppdrettede C.I.B NORD UCH Sinaxs Damir. Salukiutvalget gratulerer!
Resultater Salukispesialen 2019 >>

Jeg heter Ine Dyngeland og har ansvaret for å samle lesestoff til bladet Mynden. Jeg mottar med stor takk alle forslag og bidrag til hva salukidelen kan inneholde.
Noen ideer kan være at den som har fått ny saluki sender bilde og en kort presentasjon av hunden sin, kanskje er du spesielt stolt av en som du har hatt lenge? Vi kan ha en presentasjon av norske oppdrettere som er aktive nå og hvilke tanker de har om sitt oppdrett. Vi bør også holde oss oppdatert innen helse og dersom noen følgelig vet om ny forskning eller gode artikler så send dem gjerne.
Det hadde vært gøy å vite litt og få bilder om hva salukimennesker gjør sammen med hundene sine når de ikke deltar på utstilling eller lurecoursing - bilder og stedsrapporter på ulike arrangement for eksempel. Bilder og anekdoter fra ulike utstillinger og lurecoursing er selvsagt også veldig velkomne.
Jeg gleder meg til å høre fra dere! Ine Dyngeland tlf 93665392 E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Salukiutvalget har gleden av å presentere logoen til Salukispesialen 2019.
I år har vi fått et bidrag fra den svenske kunstneren og saluki-oppdretteren Mariell Turesson. Originalen er solgt til Ingrid Ekholm Ydreborg i Sverige og hun gå sitt samtykke i at vi kunne bruke denne akvarellen som logo.
Mariell har startet å male for mange år siden i olje og har portretert mange hunder. I de siste årene har hun gått over til å male i akvarell. Mariell har designet logoer til kenneler, Svenska Salukiringen og t.o.m. tatoveringer. Hun tar også oppdrag og selger både trykk og originalmallerier.
Se mere på hennes hjemmeside: www.afifa-art.com
Vi takker Mariell for akvarelltegningen.
Les mer om årets logo her >>

Utstillingsåret 2018 er over og Salukiutvalget har gleden av å presentere Årets utstillingssaluki 2018. Årets vinner SE DK NO UCH NORDV-18 Amiyat Dengar er oppdrettet i Sverige og har også svenske eiere; Eva Hagførsen og Emma Hagførsen. Beste tispen finner vi på 2. plass. Det er N SE DK UCH Sinaxs Caliana, eid av Geir Land og Kenneth Karlsen. Saluki-Norge gratulerer vinnere og alle plasserte på årets lister.
Årets utstillingssaluki, Årets oppdretter og Årets avlshunder finnes her >>