Helt på tampen av 2008 har vi fått enda en ny landshund fra nabolandet. Pirre (Dabka's Emira) er fire år gammel og ble nylig omplassert. Hun har nå flyttet inn hos Joanna Engvik i Rakkestad. Der får hun som mange vet selskap av to andre salukier - Belle (El-A'dini Kybele) og Dexter (Aziz Dayeman).

Pirre ankom sitt nye hjem på søndag, og har ifølge ryktene funnet seg til rette med stor selvsikkerhet.

Vi regner med at vi får se mye til Pirre i utstillingsringen og kanhende også på LC-banen. Hun har både LC og Racing-lisens fra Sverige, i tillegg til flere utstillings-cert, både fra Sverige og danmark.

Saluki-Norge gratulerer Joanna med nytt familiemedlem, og ønsker Pire velkommen til Norge.

Fra årets salukikalender kommer adventstidens underholldende julekalender. Hver dag vil vi presentere ett av bildene fra kalenderen med et hint. Det er opp til deg å finne navnene på alle hundene i kalenderen.

Nå er det ikke mange igjen av 2009-utgaven av salukikalenderen! De 200 eksemplarene ble nærmest revet bort da de kom fra trykken. De aller fleste var bortbestilt på forhånd, og noen av de bestilte kalenderene har ikke blitt betalt.

Du som har bestilt salukikalender, må betale til konto 0533 1980473, eller henvend deg til salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth. Hvis vi ikke hører noe fra deg, så selger vi kalenderen din :-)

Det er fortsatt noen få kalendere igjen, så førstemann til mølla! Bestill hos Brith Hiorth!

Eieren til Beatrice av All Sighthounds fikk mindre tid enn forventet til å ta seg av henne. Dette førte til at kennel All Sighthounds kjøpte tilbake den gyldne tispa. Til jul skal Beatrice flytte inn hos Anne Line Scheele og sine to tanter - Noelle (Shafaq Noelle Noor) og Alba (Shafaq Minelli Minsann) i Sverige.

Da Evy Fredhjem returnerte fra Frankrike i sommer hadde hun med seg tre franske salukier tilbake til Norge. En av dem er kullsøster til Arab Bahari's Varah Wahima, som vi kjenner fra før. Arab Bahari¨s Varah Wassama er nå paret med den svenske hunden Asarafi Nemo El Cazzino, og valpene ventes den 19. januar!
Christine du Rot Hazard, eier av Arab Bahari's salukis, forsøkte i 2003 nesten samme kombinasjon da hun paret Wassamas mor, Arab Bahari's Nura Nefisa. med Nemos far, El Cazzino Cajar. Det kom ingen valper ut av denne paringen, så nå forsøker Biscotti/Arab Bahari på nytt.

Kullet er et samarbeid mellom kennel Biscotti og Arab Bahari. Valpene skal få prefikset Biscotti og registreres i Norge, men mor og noen av valpene vil returnere til Frankrike når valpene er gamle nok.

Under forrige helgs juniorhandling-konkurranse på Vikingskipet på Hamar gjorde Belle Skogland nok en gang suksess. I den knallharde konkurransen vant hun andreplassen! Det er ikke enkle kvalifikasjonskrav de unge handlerne skal oppfylle for å få lov til å delta, så dette er nok en gang fantastisk prestert av den unge handleren.

Saluki-Norge gratulerer

Det har vært en eventyrlig utstillingssesong for INT NORD UCH SV-05 NordV-05 NV-06 NordV-06 SV-08 NV-08 Qirmizi Global Temptress - Gucci - aldri tidligere, såvidt saluki-Norge kjenner til, har en saluki plassert seg så høyt oppe på lista over årets utstillingshund - den såkalte Bamselista! Og hun har hatt noen fantastiske prestasjoner:

Bergen 30. mars 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS
Kristiansand 04. mai 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS 4
Hurdal 10. mai 2008, Norsk myndeklubbs utstilling: BIS 4
Stavanger 13. september 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIG
Kongsvinger 05. oktober 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS
Tromsø 19. oktober 2008, NKK, internasjonal utstilling: BIS 3

De fleste av oss som driver med utstilling drømmer om slike prestasjoner, så å ha en sesong med hele 4 BIS-plasseringer på de store kennelklubbutstillingene er nærmest uhørt!

Saluki-Norge gratulerer!

Latif Min el Akbar ble 13 år og 4 måneder gammel. Han kom til verden en sommerdag i 1995 i Montlucon i Frankrike. Han fikk et godt hjem hor Elisabeth og hennes salukier, og har vært hos henne til nå i dag, torsdag den 20. november 2008. På en rutinekontroll hos dyrlegen fikk Elisabeth vite at lunge og hjerte var så utslitt at han kunne dø når som helst. Eneste alternativ var å la han slippe...

Alle som skaffer seg hund vet at den dagen kommer hvor de dør fra oss. Allikevel er vi aldri forberedt når det skjer.

Latif ble en gammel saluki, og helt til det siste var han en livsglad hund som var til stor glede for menneskene rundt seg. Han er dypt savnet av familien sin og av de som hadde det privilegium å kjenne ham.

Saluki-Norge kondolerer.

Torsdag 19. november 2009 foreligger salukikalenderen 2009 fra trykkeriet. Som de fleste vet er det Elisabeth Espedal Hoogstrate som står bak kalenderen, og i år har hun med seg Renata Goel på laget. Resultatet er den fineste kalenderen vi har sett så langt, med utallige salukibilder og mye tilleggsinformasjon. Mange har bestilt kalender allerede, men det er stadig mulig å bestille fra salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth.

Under lørdagens utstilling i Herning på Gylland i Danmark, var det en norsk hund som stakk av med certet. Anso av All Sighthounds ble dermed dansk Champion! Anso ble som vanlig ekspertmessig handlet av Belle Skogland, og den ungarske dommeren Tamás Jakkel likte den kremfargede hannhunden fra Sandefjord så godt at han belønnet ham med certet og championatet.

Saluki-Norge gratulerer!

Tredjemann fra Badavies M2-kull som har flyttet til Norge er Pixel (Badavie Manaquenta). Pixel var med oppdretteren sin, Marie Brandén, til Norge sist helg i forbindelse med utstillingen i Letohallen. Og mens Marie var på utstilling bodde vesle Pixel hos Grethe Nell Lindstadhagen på Fetsund . Grethe ble så sjarmert av den vesle svensken, så da Marie vendte nesen hjemover igjen etter oppholdet, fikk hun ikke lov til å ta med seg Pixel. Han ble boende hos Grethe, som fra før har Hjerter (Badavie Gravello) hos seg. Pixel er som sagt tredjemann i kullet sitt som finner veien til Norge. Fra før har brødrene Ronaldo (Badavie Minastir) og Badavie Mirimor funnet veien hit. Pixel har dessuten to halvsøsken i Norge; Badavie La Mystica og Badavie Latanya kom hit for et år siden.

Vi har en sterk mistanke om at vi får se mye mer til Pixel i utstillingsringen fremover, og vi gleder oss til det.

Velkommen til Pixel, og gratulerer med nytt familiemedlem til Grethe og Hjerter!

På Norsk Miniatyrhund Klubbs utstilling i Letohallen, søndag 26. oktober var det Badavie Innocent Temptation som gikk av med seieren. Hun fikk med det sitt norske championat. Det var eier og oppdretter Marie Brandén som handlet Zalza. Den finske dommeren Matti Luoso falt tydeligvis for den sorte skjønnheten fra Karlstad i Sverige, for hun ble som sagt BIR.

Zalza er den tredje i sitt kull som får norsk championat. Fra før har kullbror Loke (Badavie Internal Flame) og Pistage (Badavie Instant Charm) klart bragden. Kullet fylte to år i august.

Mer informasjon under utstillingsresultater.

Saluki-Norge gratulerer!

Nok en gang har Elisabeth Espedal Hoogstrate gått igang med å produsere salukikalenderen. I år har hun fått hjelp av Renata Goel til designet, og som vanlig er det mange som har bidratt med spektakulære bilder av sine firbente familemedlemmer, både her i Norge og fra andre land. Som vanlig vil kalenderen inneholde utstillingsdatoer og datoer for lure coursing-konkurranser i hele Norden.

 

Kalenderen kan kjøpes på ulike salukiarrangementer rundt omkring i Norge, eller hentes hos en av meddlemmene i salukiutvalget. Den vil da koste 150 kroner. Vil du ha kalenderen tilsendt vil den koste 200 kroner, inkl. pakking og porto. Bestillingsinformasjon finner du nedenfor.
I Sverige kan du kjøpe kalenderen på SKKs utstilling i Stockholm den 6. desember, eller i Göteborg i januar.

 

Bestill hos: Brith Hiorth, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Husk å oppgi følgende opplysninger:
Navnet ditt
Adresse kalenderen skal sendes til
Antall kalendere du ønsker

Betales til salukiutvalgets konto: 0533 1980473

Da har Norsk Kennelklubbs utstilling i Kongsvinger gått av stabelen, og av de 2200 fremmøtte hundene var det en saluki som var den aller fineste! Gucci (INT NORD UCH NV-05 SV-05 NV-06 NordV-06 SV-08 Qirmizi Global Temptress) med oppdretter Ingunn Solber Eriksson gikk helt til topps i konkurransen.
Det var svensken Ray Lindholm som var dommer for salukiene i år.Lørdag satte han Gucci til BIR og BIG. Dagen etter var det spaniolen Rafael Malo Alcrudo som dømte BIS-finalen og satte Gucci til Best In Show. Mer info om utstillingen finner du under utstillingsresultater.

Saluki-Norge gratulerer!

Det ble annonsert allerede første mai at det skulle komme mer innhold bak noen av knappene i toppmenyen på saluki-siden. Og sakte men sikkert fylles det opp! Nå har Elisabeth Espedal Hoogstrate tatt seg tid til å skrive en fantastisk fin artikkel om rasen vår. Artikkelen tar blant annet for seg historie, bruksområder og gemytt, og er et must for alle nye valpekjøpere. Men også de som har hatt saluki en stund kan gjøre seg nytte av denne teksten. Du finner den under menypunktet "om saluki", info om rasen.

Kok deg en kopp te og benk deg foran skjermen for en høytidsstund!

Mange har sikkert registrert at kennel Badavie i Sverige har et nytt kull med valper, og en av de valpene har flyttet til Norge. Badavie Minastir, Ronaldo til daglig har flyttet inn hos Geir Råheim i Torvikbukt på Nordmøre.
Ronaldo har to halvsøsken i Norge; Badavie La Mystica og Badavie Latanya kom hit for et år siden. Deres, og Ronaldos far er Badavie Sandiman fra Badavies profilerte S-kull. Det betyr at de har mange slektninger her til lands, både som importer og i norsk oppdrett.

Hos familien Råheim har Ronaldo selskap av fire Chinese crested powder puff, i tillegg til menneskene i huset.

Saluki-Norge ønsker velskommen og gratulerer hund og eier! Vi håper å få se den lille importen på utstillinger og LC-arrangementer i framtiden.

Det nærmer seg deadline for innlevering av foto til 2009-utgaven av den årlige salukikalenderen. Primus motor bak prosjektet er som vanlig Elisabeth Espedal, og hun vil gjerne ha bilder av salukier!

Kalenderen vil som vanlig inneholde utstillingsdatoer og datoer for lure coursing-konkurranser i hele Norden, og være prydet av våre vakre hunder, og da trens det bidrag fra deg!

Bildene må ha en oppløsning på minst 300 ppi (de må med andre ord være høyoppløste - bilder for web kan ikke brukes).

Send fotoene dine til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. innen 1. oktober

Beste norske ”Beauty and Performance” saluki er navnet på en vandrepremie som i 2006 ble gitt av salukioppdretter og lure coursing dommer M. Behrmann til salukiutvalget. Utregningen til denne vandrepremien baserer seg på oppnådde poeng på årets salukispesial og årets internasjonale lure coursing (se LC-resultater). Prisen ble i 2006 delt ut til Joanna Engviks Ritzas Phantera. I 2007 var det ingen hunder som greide å kvalifisere seg, men i år har vi en vinner! N UCH Caravan Ustura Bahim viste seg å være en stjerne med mer enn ett bein å stå på!
På salukispesialen ble han beste hannhund, og fikk med det 8 poeng, mens han på den internasjonale LC-prøven på Mansrud løp inn til en 4. plass, og sikret seg med det 5 poeng. Tilsammen altså 13 poeng, og vinner av den høythengende vandrepremien! (se reglene for utregning her. (med takk til Kristin Roaas som har sendt inn bildet, og Joanna Engvik som har fotografert)

Vi gratulerer!

Dommer Christian Vantu falt for de Norske salukiene under helgens utstilling i Melsomvik. Den rumenske Azawakh-oppdretteren valgte ikke ukjente El-A'dini kybele som sin absolutte favoritt. Den blonde skjønnheten fra Rakkestad ble dermed Best In Show på myndespesialen.
Men det var ikke bare Kybele rumeneren falt for. Vi kan trygt si at salukiene gjorde reint bord på utstillinga:

BIS-avlsklasse: Shafaq Mozart Melodie
BIS-2 oppdretterklasse Kennel All Sighthounds
BIS-2 Veteran: Shafaq Mozart Melodie
BIS-valp: Ritzas Shams al Din (Dommer Kirsten Landsverk)

Vi gratulerer!

I Sverige har Badavie Gravello gjort det stort i helgen! På lørdagens utstilling i Visby gikk han hen og vant certet. Han ble dermed svensk Champion. Det var den spanske dommeren Fransico Blanco Sanchez som tildelte championatet.

Det stilte 10 hannhunder i Visby, og Hjerter ble plassert som tredje beste hannhund. Badavie Gravello er opprinnelig svensk, og det var oppdretteren hans som viste ham under helgens utstillinger.

Vi gratulerer!

"Gi meg to stykker, du!"
Slik kan det høres ut når noen av oss bestiller øl. Slik høres det alltid ut når familien Scheele Carlsen kjøper saluki! To nye landshunder har vi altså fått fra Sverige. Kullsøsknene Savannah (Shafaq Tamarind bint Piazolla) og Calle (Shafaq Trussardi ibn Zandher) har flyttet til Son. Det er som mange vet ikke første gang familien kjøper to kullsøsken - det gjorde de også sist gang da Caspar (Shafaq Mozart Melodie) og Conrad (Shafaq Cesar Manrique) ble norske.

Mor til de to bor i Holmestrand - Piazzolla Pascal kom tilbake til Brith og Unni for en stund siden.

Vi gleder oss til å følge fortsettelsen til disse to!

Gratulerer til valper og eiere.

Fra ikke ukjente kennel Al Wathba i Sverige har Bahram (Al Wathba Bahram Al Nadir) flyttet til Norge og Tromsø. Inn hos Cathrine Fareth har den lille krabaten flyttet. Der bor også Gunde (N UCH Khalils Moniet et Norfeus), så det blir nok livlig med to salukier der i gården.

Bahram har fra før et søskenbarn i Norge - Khalils Tarab bor på Fetsund.

Vi gleder oss til å se mer til denne krabaten, og gratulerer Bahram og Cathrine!

De siste salukiene ble ikke bedømt før klokka var over sju på kvelden, så en veldig lang utstilling ble det. Men et vellykket arrangement, synes vi! Det har vært mye jobb å arrangere utstillingen, så vi i salukiutvalget er svært godt fornøyd nå når utstillingen er vel i havn. Det er også mange andre som skal takkes, enten fordi de har bidratt med flotte premier, eller fordi de har stilt opp og tatt i et tak!

Da Klubben For Større Selskapshund Raser avholdt sin utstilling på Drammen travbane på søndag, var det svensken Badavie Instant Charm som stakk av med certet. Han ble dermed norsk Champion!

Pistage fylte to år den andre august, og er dermed omtrent så ung som det lar seg gjøre for å oppnå tittelen.

Det er ikke første gang Pistage og eier Annelie Dahlbom tar turen til Norge. Pistage har vært hyppig på utstillinger her helt siden han var valp

Vi gratulerer!

På NKK's utstilling i Drammen hadde vi storfint besøk fra Finland: INT FIN RUS LTU LV S N UCH FinJW-04 RKFW-06 LvW-07 Aziz Uzziah. Og dommer Lotta Brun likte den finske hunden og gjorde ham til BIM med norsk CERT og Championat på kjøpet!

Ifølge eieren, Sirpa Tavasti, tar Jago jobben sin alvorlig. Han vandrer alvorsfylt og konsentrert fram som en prest når han er i ringen. Så har han da også vunnet en masse, og har titler fra mange land.

Vi gratulerer!

AM N UCH Omen Yaffa to Elsto-Khariz JC var dommer Lotta Bruns favoritt på NKK's utstilling i drammen på lørdag. DEn amerikanske skjønnheten ble BIR, og fikk dermed også cert og championat.

Dette var Yaffas tredje utstilling i Norge, så raskere er det ikke mulig å få et championat. Sammen med sin handler og oppdretter, Cody Temple har hun imponert alle dommerne hun har stilt for her i landet.

Vi gratulerer!

Lørdag 2. august var Vapours Jedi Qui-Gon (Qui), Noor Inca Alfa Romeo Zeta (Zeta), Caravan Xanthia (Tia) og Caravan Xavier (Fant) sammen med sine eiere i Borås i Sverige. 18. mai tok de sine sololisenser på racingbanen i Alingsås. Denne gangen er det "alvor". De skal løpe det virkelige lisensløpet, alle sammen i samme heat, i tillegg til støttehund Al-Shén Naar El Shaitaan (Viggo). Speaker annonserer start over høytaleren. Alle hundene går pent inn i startboksene. Alle tre eierne tenker nok samme tanken (vil de løpe rett ut av boksen, vil de skjønne dette?!). Starten går!! Alle fire løper som lyn ut av boksene. Qui har "tjuvtrent" i Finland, og legger seg klokt tett inne ved railen. De tre andre ligger litt på vent midt i banen (det kan jo være at den plastikken plutselig brå-snur...), men de løper. Og de løper bra! Støttehund Viggo er erfaren, og selv om han ble holdt igjen i starten kommer han lett først i mål, tett fulgt av Qui, Zeta, Fant og Tia. Vinnertid på 40,39s på 550m. Tia på femteplass løp på 42,90s. Alle fire fikk sin velfortjente svenske racinglisens, og kan nå starte racing over alle distanser.
Afking's Isis al Caravan (Isis) og Noor Inca Alfa Romeo Tipo Stradale (Tipo) var også med på turen. Isis løp for første gang uanfektet ut av startboksen, og fikk sitt sololøp godkjent med glans! Tipo løp også perfekt ut av boksen, men fikk ikke godkjent sitt sololøp denne gangen dessverre.

Bente Waldal

Det nærmer seg den 17. august med stormskritt! I dag har de heldigvis ombestemt været igjen, for gårsdagens varsel om 13 grader og øs pøs så begredelig ut. Nå, derimot, skal det bli overskyet og 20 grader midt på dagen - finere på morgenen og litt regn på kvelden. Det er absolutt levelig!

Noen praktiske opplysninger til alle utstillerne:

Vi får lov til å låne lokalitetene ved Linderud gård gratis. Linderud gårds venner arrangerer café på gården slik at de får noe inntekter av dagen. Det er derfor fint om mange legger lunsjen til cafeen.

Parkering: Det er ikke mange parkeringsplasser på Linderud gård, men det er mulighet for å lesse av utstyr på plassen og deretter parkere på Linderudsenteret. Parkering blir gratis.

Vi skal dokumentere utstillingen. Alle hundene vil derfor bli fotografert. Dette skal vi gjøre før bedømningen - altså i ringen. Legg gjerne litt ekstra sjel i å stille opp hunden din fint :-).

Katalogen blir gratis for utstillerne. Øvrige må betale 40 kroner.

 

Hjertelig velkommen til hele saluki-Norge!
Hilsen oss i salukiutvalget.

En liten sommerrapport fra Kristin Roaas med inntrykk fra Saluki World Congress i Mustiala, Finland. Norge har blant annet fått sin aller første nordiske Lure Coursing Champion i Qui (Vapours Jedi Qui-Gon)!
Vi gratulerer!

Noor Incas hunder gjorde også strålende figur i utstillingsringen og på racingbanen!

Det kan vel knapt kalles en nyhet lenger, men på grunn av ferien er det først nå at disse små vidundrene dukker opp her. Den 12. juli så hele ni valper dagens lys hos kennel Gehela. De tre hannhundene og fem tispevalpene vokser og koser seg og er nå snart tre uker gamle.
Mor Dina (Dabka's Dina Nazime) og far (Shamali Fajr Al Nasr) sies å være fornøyde.

Vi gratulerer!

I løpet av sommeren har det dukket opp noen nye landshunder her. For en uke siden flyttet Lucy (Yashars Chimaira Ceres) fra kennel Yashar i Sverige til Oslo.
Lucy stammer fra gamle norske linjer, både på mors- og fars-siden. Det ligger hunder blant annet fra kennel Caravan og kennel Zarand bak. Hun har også en tante i Oslo - Inti (Yashars Basiirah Esfand)

Vi gratulerer!

Loke (Badavie Internal Flame) fikk lørdag tittelen Norsk Champion. Det var på Norsk Terrier klub's utstilling i Nesbyen at han fikk den gjeve tittelen. Loke fylte to år samme dag, så dette var med andre ord tidligste mulighet for championatet.
Det var den Slovenske dommeren Marija Kavcic som tildelte rosetten.
En superstolt eier gratulerer!

Svenska Salukiringen avholdt i år sin tradisjonsrike Riksutställning på Lövudden utenfor Västerås, og helt til topps i Juniorhandlingskonkurransen gikk Belle (Greta Isabelle Skogland)!

Alle som har vært i nærheten av en utstillingsring de siste årene kjenner Belle som en utrolig dyktig handler, og også dommeren i den svenske konkurransen visste å verdsette dette. Belle gikk altså helt til topps i konkurranse med ni andre dyktige ungdommer.

Belle har også tidligere i år gjort seg bemerket innen juniorhandling. 3. mai gikk hun blant annet helt til topps på NKKs utstilling i Kristiansand.

Da er noen av oss ferdige med ferien og tilbake på jobb - slik også med meg. Og en fin og rolig sommer har det vært for min del - som har bedrevet valpeoppdragelse i landlige omgivelser.
Men andre har reist land og utland rundt og aktivisert salukiene sine, og jeg gleder meg til mange nyhetssaker fra de store arrangementene i våre naboland.
Ellers vet jeg at flere salukier har sett dagens lys her i landet, og det har ogsåkommet flere innvandrere - følg med så får du vite hvilke.
Vi har rekordstor påmelding til salukispesialen den 17. august - 73 salukier stiller i ordinære klasser! Veldig mange norske hunder er påmeldt, men en god del svensker og finner finner også veien til Groruddalen, noe vi gleder oss stort over. La oss håpe at dette blir en super utstilling som kan sette presedens for årene som kommer!!

Khira - Caravan Umniyah - har nå nedkommet med 6 valper.
4 hannhunder og to tisper har sett dagens lys. Fargene er fra hvit-creme til rød-gylden og grizzle.
Vi gratulerer og gleder oss til å se mer til valpene!
Se også valper født for mer informasjon

Nå tar webmaster sommerferie. 3 uker til ende blir jeg borte, så da blir det rolige tider her. Men fortsett å sende inn nyheter og resultater, såblir siden oppdatert med en gang jeg er tilbake.

Ønsker alle saluki-folk en fantastisk sommer, og håper å se veldig mange av dere på salukispesialen i august !!

Hilsen Kristian Viken

Vi har valgt å utsette påmeldingsfristen til salukispesialen til den 17. juli. Dere som var for sent ute har dermed fortsatt anledning til å melde på.

Det har til nå vært stor interesse for utstillingen, og vi håper på ny norsk rekord hva gjelder antall påmeldte hunder. Meld på i dag!
Send epost til Brith Hiorth: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lørdag 07. Juni – NKKs utstilling med 2165 påmeldte hunder: Den engelske dommeren Marion Spavin har bestemt seg – hun lar den svarte hannhunden vinne over kullsøster Halawa. Med det vinner han bade CERT og CACIB og blir norsk utstillingschampion. Det same blir søsteren. Men Hilton går videre og vinner også gruppefinalen under den svenske dommeren Kenneth Edh!

Knapt et år før dette var Hisilome's Hilton vært en hardt prøvet hund. Her kan du lese historien.

På lørdagens utstilling på Brårud skole i Nes, greide ikke ukjente El-A'dini Kybele bragden å bli BIS 2! Kybele ble handlet av eier Joanna Engvik.

Det var den Australske myndedommeren Wayne Burton som dømte de 17 frammøtte salukiene, og han falt tydeligvis for den lille trønderjenta. Det gjorde også Saija Juutilainen fra Finland som dømte gruppa og BIS-dommer, New Zealandske Shoona Prebble.

Vi gratulerer!

Lørdagens utstilling på Brårud skole på Nes, Romerike, ble en gledelig begivenhet for kennel Caravan som stilte i oppdretterklasse og dro i land BIS 2-seier! Vi gratulerer!

Her ser vi:

Odd Nilsen med Caravan Yaz Yaminah
Ann Kristin Børsum med Caravan Yaz Yasirah
Linn Mari Sørgård med Caravan Xanthia
Chanett Orre med Caravan Wathaarah

Vi tar imot alle typer annonser til katalogen til salukispesialen. Valpeannonser eller championannonser? Generell skryteannonse av hunden din? Har du laget noe salukirelatert du vil selge?

Vi selger kun helsides annonser, og de koster 100 kroner.
Det er ingenting i veien for at dere kan annonsere over flere sider - 100 kroner pr. side.

Send informasjon til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spesifikasjoner for annonsen:
Katalogen vil være i A5-format
Beregne en cm. hvit marg - utfallende bilder blir ikke mulig.
Bilder bør ha en oppløsning på 300 ppi eller høyere
Tekst sendes som word-fil (*.doc), - eller som ren tekst.
Send gjerne ferdige annonser som pdf.
Annonsen kan være i farger eller i sort/hvitt
Vi må ha materiellet senest mandag den 4. august.

På SvSR’s utstilling i Tånga Hed, Sverige 15 juni, med over 90 deltagende, ble to norske salukier plukket fra eksteriørbedømmingen til å delta i Beste Bevegelser-finale. Disse var hannhund Noor Inca Alfa Romeo Visconti, ”Whisky”, og tispe Caravan Wataarah, ”Tara”. Gleden var stor da dommer Nicola Quadling, England delte ut BIS-rosetten til "Whisky" og Renata.

Den 07. september avholder Norsk Myndeklubb sin Høstutstilling på Melsom Videregående skole i Stokke kommune, Vestfold, og nå er det klart hvem som skal være dommer på utstillingen.

Christian Vantu er fra Romania. Allerede som tolvåring begynte han med hundeutstilling –spaniel var rasen da, og senere drev han også oppdrett av engelsk cocker. Fra 2002, derimot, har han holdt seg til mynder – nærmere bestemt Azawakh. Han driver oppdrett av rasen sammen med en venn av seg under kennelnavnet Insolens.
Vantu er autorisert dommer for alle hundene i gruppe 3,4,5,7,8 og 10, i tillegg til Dobermann, Schnauzers og Rumensk gjeterhund. Han har dømt hunder i en rekke land, også Norge, men dette er første gang han dømmer mynder her.
Vantu ser fram til å dømme på spesialen, og håper, i likhet med oss andre, at det dukker opp mange hunder!

Gratulasjoner til Kennel de Lunduki som på gårsdagens utstilling i Oltedal i sikret seg ikke mindre enn to championater. Det var søskenparet Svale (Hirondelle de Lunduki) og Astero (Hazrad de Lunduki) som sikret seg de gjeve titlene. De to hundene fylte to år den 5. juni i år, så dette er første mulighet for begge til å sikre seg chmpionatet.
Det var den norske dommeren Arne Foss som falt for søsknene. Svale ble dessuten BIR og gikk videre til gruppefinalen, hvor hun kom på andreplass!

Det begynner å bli rutine å melde at Harley (NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin') gjør det skarpt i utstillingsringen om dagen. Denne gangen ble han Best In Show på Svenska Kennelklubbens internasjonale utstilling i Vänersborg sist helg, hvor nesten 3000 hunder var påmeldt. Det var svenske Ewa Nielsen som bedømte de 41 fremmøtte salukiene, mens BIS-dommer var Rony Doedijns fra Nederland.
Les mer under Resultater fra Sverige
Det er også svært hyggelig å kunne melde om at en saluki BIS-plasserte seg her i Norge. På Norsk Myndeklubb avdeling Trøndelags utstilling i eplehagen på Rotvoll sist helg, ble El-A'dini Khalifa BIS-2, bare slått av whippeten Oscarberg Superplay. Dommer, både for salukiene og BISet ved denne utstillingen var nordmannen Frank Otto Christiansen,
Se også under utstillingsresultater

Yaffa (Omen Yaffa to Elsto-Khariz JC) kommer til Norge den 1. juli. Denne vakre particolor-tispa fra Omen Salukis i USA eies av Elsa Storesund (Norge) og Kristine Schroder (USA). Yaffa skal blant annet stilles på Verdensutstillingen i Stockholm i juli og på andre utstillinger i Norden.

Saluki-Norge ønsker velkommen og vi gleder oss til å kikke nærmere på Yaffa når hun kommer på saluki-spesialen i Oslo i august

Er eplehagen på Rotvoll i Trondheim norges vakreste utstillingsarena? Det kan nok diskuteres, men at det er fint der kan alle være enige i.
På søndagens utstilling var 12 salukier påmelldt. Her er noen bilder fra begivenheten, signert Renata Goel.

Sist helg avholdt kennelklubben internasjonal utstilling i Trondheim. Det var den svenske kennelen Hisilome som gjorde reint bord i midtnorge.

Hele 326.757 treff!
En måned etter lanseringen kan vi i statistikken lese at så langt har hjemmesiden til salukiutvalget vært en suksess. Hele 2.148 unike brukere har vært innom siden, og mange har brukt mye tid og mange klikk her - totalt 326.757!

Salukiene som skal representere Norge under EM i Lure Coursing er klare.!
Vi ønsker lykke til i Sverige den 26. og 27. juli.

Norsk Landbruksmuseum arrangerte sist søndag (1. juni) Dyras Dag på Ås, og inviterte Lure coursing-utvalget til å holde en lc-demonstrasjon for publikum.

Salukiene var godt representert og på den 45 minutters lange demonstrasjonen på en kort, men forholdsvis krevende bane klarte man å gjennomføre flere saluki-løp.

I Sverige har Harley (NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin') igjen gjort furore i utstillingsringen. Denne gangen på Svenska Kennelklubbens utstilling i Norrköping hvor han ble BIS 2. Det var 2.700 hunder påmeldt, så dette var litt av en bragd!

Redaksjonen i Mynden har vært utrolig greie og gitt oss pdf'er av artikler som har stått på trykk i magasinet - trivelige gjensyn for noen av oss, og nytt (og nyttig) lesestoff for andre. Først ute er to oppdretterprofiler, og et intervju med LC-dommer Michael Behrmann. Stor takk til Myndens redaksjon!

Salukiutvalget vil også for 2009 lage en vakker salukikalender. Kalenderen vil vi, som tidligere, produsere sammen med den svenske salukiringen, og skal prydes av bilder av norske og svenske salukier. Og til det trenger vi bilder!

Send oss bilder av salukien din - i hverdagsssituasjoner, lek og utfoldelse. Bildene må være høyoppløste.

Som tidligere er det Elisabeth Espedal som er primus motor bak kalenderprosjektet, og bildene dine kan du sende på epost direkte til henne: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mandag den 26. mai 2008 flyttet Isola (Volantes Chimaera) inn sammen med Kristian og Loke (Badavie Internal Flame) på Carl Berners plass i Oslo. Isola er født i Danmark, men registrert i Sverige og importert derfra.

Det har vært fullt i postkassa til salukiarkivet og Saluki Norge. Dere som har forsøkt å sende bilder har fått posten i retur. Nå skal det imidlertid være ryddet og fjernet gammel epost fra serveren, og igjen er det fritt frem!

Og så etterlyser jeg flere nyhetssaker. Dere som sender inn er fantastisk flinke, og vi får raskt informasjon om resultater fra LC og utstilling. Stor takk!
Men hva med dere som gjør andre ting med hundene deres? Er det noen som driver med lydighet? Agility? Har vært på fjelltur og prøvd å la salukien bære kløv? Dere som har reist utenlands med hundene deres - hvilke regler gjelder? Alt slikt er topp stoff her, så ikke nøl med å sende etpar linjer og noen bilder.

Dere som har laget private hjemmesider til hundene deres kan gjerne sende adressen slik at vi får laget en link.

Salukiarkivet er alltid glad for nye bilder, så dere som ikke har sendt inn - kom igjen!!

En nyhet fra helgas utstillinger i vårt naboland, hvor en saluki greide bragden å bli Best In Show! Det dreier seg om ikke ukjente Harley (NV-07 S N DK UCH Shiraz California Dreamin'), som på søndag fikk denne gjeve tittelen på Svenska kennelklubbens utstilling i Österbybruk.

Fant (Caravan Xavier), Tia (Caravan Xanthia), Zeta (Noor Inca Alfa Romeo Zeta) og Qui (N SLCCH Vapours Jedi Qui-Gon), Norges første racing-salukis?
Treningen gikk iallefall bra og vi håper at lisensløp går like bra slik at vi kan starte racing i Sverige i løpet av året.
Qui, og kanskje Zeta, skal uansett starte i Nordisk Mesterskap 2008 i Helsingfors, Finland, en Int. FCI-prøve med CACIL.

Søndagens utstilling. Denne dagen med Greyhoundklubben som arrangør. Dommer for salukiene var britiske Dagmar Kenis-Pordham.

I helga fant den årlige pinseutstillinga sted i Hurda. Lørdag var det Norsk Myndeklubb som avholdt sin spesialutstilling. Værgudene var på sitt aller blideste, og hele 34 salukier hadde møtt opp, foruten alle de andre myndeslagene.

Tirsdag den 06. mai 2008 flyttet Ritzas Safiy al Din fra Sverige til Melbu i Vesterålen. Ritzas Safiy al Din er etter Ritzas Pantra (søster av en annen ikke ukjent svensk import - Ritzas Phantera ) og Shamali Fajr Al Nasr. Kelso flytter inn hos familien Åsbakk. Vi gratulerer!

Belle (Greta Isabelle) Skogland gikk av med seieren under NKK's utstilling i Kristiansand 3. mai 2008. Saluki-Norge gratulerer!(red)

Det var 14 juniorhandlere med. de fikk 3 fremmed raser de måtte gå med. Belle fikk høyest poengsum 90, av 100 mulige. Det som er ganske imponerende, og som kanskje mange av oss "voksene" kan lære litt av, er gleden de unge Junior-Handlerne hviser hverandre gang på gang når noen vinner. De klapper for hverandre, og unner hverandre seieren, med klemmer og skryt.

Lørdag den 19. og søndag den 20. april arrangerte salukiutvalget handlerkurs med Niclas Eriksson ( Kennel Qirmizi, Sverig).

Kurset var åpent for alle raser, og vi kunne se representanter fra borzoi, greyhound, whippet, italienski mynde og irsk terrier tillegg til salukier. Det var 12 kursdeltagere på lørdag og 15 på søndag. Været var suverent begge dager og kursdeltagerne koste seg både i og utenfor "ringen".

Glade hunder, god kontakt og positiv innlæring var hovedbudskapet fra Niclas, så vi forventer å se mye glade sprett i ringen framover.

Kursdeltagerne undertegnede snakket med etter kurset, var strålende fornøyd, og vi takker Niclas for et morsomt og lærrerikt kurs.

Det går rykter om oppfølgingskurs til høsten - vi venter i spenning!

På NKKs utstilling i Harstad var det Khalils Moniet El Nefous som ble BIR, fikk CACIB og CERT og ble dermed ny norsk Champion. Den finske dommeren Matti Tuominen delte ikke ut CK til mange hunder - kun Gunde og svensken Al Wathba Umm Lajj Ibn Sahib oppnådde dette. Vi gratulerer!

Salukiutvalget har fått overta saluki-arkivet som Ingunn Solberg Eriksson har samlet. I den forbindelse har vi også laget en ny hjemmeside. For at siden og arkivet skal bli så bra og levende som mulig, er det fint om mange bidrar. Skriv gjerne noen ord dersom noe har skjedd - det behøver ikke være annet enn en artig tur i skogen.
Gi oss også beskjed om du har importert saluki fra utlandet. Og så vil vi ha bilder av flest mulig hunder til saluki-arkivet!
Husk at et dårlig bilde er mye bedre enn ikke noe bilde - send inn det du har!!

Lørdag den 19. april gikk årets første Lure Coursingprøve av stabelen på Mansrud i Trøgstad. I strålende vårvær var det Fanta (Caravan Yaz Yildiz) som gikk av med seieren.
Chivas (Arab Bahirs Baytor Abdulla) ble nr. to og fikk CERT, mens svensken Hisilome's Hilton fikk tredje plass.

Bildet av Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) og Renata Goel er å finne i denne månedens utgave av Hundesport (nr 4/2008) og er samtidig med på å starte rubrikken “Freestylebildet” i Freestyle-spalten.

Whisky har fått en introduksjon i freestylesporten hos Nina Haaland hos “Hund i Fokus”. Siden da, har han trent på en del øvelser, men stort sett på hjemmebane, eller på steder hvor det ikke er noen forstyrrelser. Denne gangen har Rati Goel klart å fange med kameralinsen en perfekt “bukke”-øvelse. Takk for dansen, Whisky!

Rakkestad Avis avholder månedtlige fotokonkurransen "Mitt Rakkestad". Helt til topps i mars måned gikk Joanna Engviks flotte bilde av El A'dini Kybele.

INTUCH NordUCH NV-05-06 SV-05-08 NordV-06 Qirmizi Global Temptress Ble Best In Show på Norsk kennelklubbs utstilling i Bergen den 30. mars.
Over 2000 hunder var påmeldt.

Qirmizi Global Temptress er eid av Kennel Qirmizi i Sverige, og ble handlet av Ingunn Solberg Eriksson. Det var den svenske dommeren Elisabeth Janzon som dømte salukiene. Hun dømte også gruppen, mens nordmannen Leif Ragnar Hjorth var BIS-dommer.