Både Milla Stav Nilsen og Linn Mari Sørgård har sendt oss denne saken:

I desember tok Eva Stav og Khamsin (caravan brins khamsin ibn bahiim) bronsemerket i lydighet. De trosset snø og kulde, og bestod prøven. Khamsin følger i pappa Bahiim sine fotspor og beviser at også salukier kan gå lydighet.

Khamsin og eier Eva Stav Nilsen har gått på kurs gjennom Oslo Hundeskole, og fikk bronsemerket i lydighet. Nå har de fortsatt videre på konkurranse-lydighets kurs, så kanskje vi ser dem på en lydighetsprøve en gang:-)
Khamsin sin pappa Bahiim tok også bronsemerket i lydighet i ganske ung alder (rundt 9 mnd) så det virker som om Bahiim har videreført sine flotte lydighetsgener til sine barn;-)
Så alt er mulig!!

Saluki Norge gratulerer!

Salukikalenderen 2010 er i salg, og kan bestilles hos Salukiutvalgets kasserer Brith Hiorth.

I høst ble alle hundeeiere i Norge invitert av Norsk Kennel Klubb og bladet "Hundesport" til å sende inn sine beste hundebilder innenfor to kategorier "Se hva jeg kan" og "Jeg og mitt menneske". Det var mulig å sende inn tre bilder i hver kategori. Responsen i hundenorge var stor og det er kommet inn nesten 1500 bilder. Juryen har valgt å presentere 20 av disse på utstillingen Dogs4All i Lillestrøm for å kjempe om fotokonkurransens publikumspris. Det skulle nemlig kåres en publikumsfavoritt i tillegg til en storvinner valgt av juryen.

Overraskelsen var derfor stor, når to av de tjue utstilte bildene visste seg å være bilder av Whisky (N UCH Noor Inca Alfa Romeo Visconti). Ett bilde i hver kategori! Bildene av Whisky var de eneste bildene av salukier, og de eneste av hele myndegruppen.
Bildene ble tatt av "pappaen" Erik Watz og "mammaen" Renata Ewa Goel.

Vinnerne av konkuransen vil bli offentliggjort i første nummer av bladet "Hundesport" i 2010.

Saluki-Norge venter spent på resultatet.

El-A'dini Lainah kom hjem fra Horn i Sverige med to nye championater! Her er hva Trude Skogesal skriver:

I strålende sol og under dommerne Eeva Salmela, Teea Toivanen (Finland) og Lars- Gøran Larsson, Yvette Charlesdotter (Sverige) slo Lainah til med dobbelt- championat; cert og R-CACIL.
Lainah syns selv det var ganske morsomt, familien er svært lykkelig og stolte :-)

Lainas championat er oppnådd ved følgende prøver:

200909: Horn, Sverige: nr. 3 av 47 med 82,75p. Cert, R-cacil
210908: Fallköping, Sverige: nr. 4 av 50 med 78,75p. Cert.
Dommere: Herman Seinhorst & Robert Dirksen
310707: Stjärnhov, Sverige: nr. 3 av 41 med 87,25p. Cert.
Dommere: Simon von Zanten & Ivar Kvale
050507: Nannestad, Norge: nr. 2 av 13 med 74,75p. Cert.
Dommere: Marie Jarl & Robert Dirksen

Saluki-Norge gratulerer!

Norsk Myndeklubb skal delta i raseparaden lørdag og søndag under DOGS4ALL-utstillingen på Lillestrøm.

Vi håper så mange som mulig kan delta med sine raser og at man kler seg ut i klær som assosierer med rasens opprinnelsesland/hjemland.

Men selvsagt er det viktigste at de fleste rasene får deltatt.

Jeg må si ifra til NKK om hvilke raser som deltar innen 20/11. Det ble veldig liten frist pga mange raser står på venteliste hos NKK.

Men vi håper at så mange mynderaser som mulig vil delta slik at vi får vist frem våre flotte hunder.

Hvis du har lyst til å stille i raseparaden, ta kontakt med Siv-Lene Havold Stene

Riktignok begynner det å bli en stund siden, men Norge har fått sin første internasjonale LC-champion i Caravan Wathaarah. Her er hva stolt eier Nina Wikander Sandbæk skriver:

13. september var det igjen tid for den Norske Høstprøven på Mansrud.
Det var en perfekt dag med både skyer og sol og ikke for varmt, noe som passer Tara helt perfekt.

Under dommerne Tapsa Helpi, FIN og Geir Kristiansen, NO gjorde Tara to flotte løp, ble beste saluki tispe og fikk det siste Cacil hun trengte for å bli Norges første Saluki som har tittelen Internasjonal LC Champion!

Det første Cacil fikk hun 31.7.07 på Stjärnhov. Dommerne der var Simon van Zanten, Holland & Ivar Kvale, Norge.

Jeg og Jan-Erik er utrolig stolte av den flotte jenta vår mens Stjernen selv tar det med knusende ro at hun nå er blitt historisk. =D

Saluki-Norge gratulerer!

Fra Finland kommer denne lille frøknen. Og nå har hun flyttet inn hos Ida Marie Dahl og dachsen Mira her i Norge. Kajsa heter hun til daglig, og vi er sikre på at hun klarer å holde båda Mira og Ida Marie i ånde.

Kajsa har mye slekt her. Mammaen er Noor Inca Alfa Romeo Giulia Frost fra Oslo, så onkler og tanter finnes i massevis, og selvsagt også bestemor.

Saluki Norge gratulerer og ønsker lykke til. Vi håper vi får se Kajsa både på LC-banen og i utstillingsringen.

På Norsk Leonberger Klubbs utstilling i Drammen den 30. august, var det Dina (Dabka's Dina Nazime) som stakk av med tispecertet. Med det kunne hun smykke seg med tittelen Norsk utstillingschampion.

Det var den spanske dommeren Juan Naveda som delte ut championatet. Dina gjorde også suksess dagen før, da hun ble BIM under Javier Sanchez fra Spania. Også da ble hun belønnet med cert.

Saluki-Norge gratulerer!

Whisky (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) har vært på utstilling i Askim og gjort det strålende! Her er hva Renata Goel skriver:

"Det er første gang Whisky skulle på en utstilling uten meg. Da det for over en uke siden viste seg at jeg hverken klarer å stille ham ut selv, eller være med pga. ryggsmerter, var det flere salukivenner som har tilbudt sin hjelp. Resultatet ble at oppdretteren, Kristin Roaas, hentet ham hjemme hos meg en grytidlig søndag morgen og Kenneth Karlsen stilte velvillig opp som handler.

Telefonen gikk varm, da jeg først fikk beskjed at han ble beste hannhunden for dagen, så Best i Rasen. Kenneth og Whisky gjorde en
flott opptreden og fikk applaus av de fremmøtte ringside.

Så var det en lang ventetid til finalen. Da telefonen ringte igjen, trodde jeg ikke mine egne ører. Whisky ble Best i Gruppen (av 8 mynder) og gikk så langt som til 4. plass i Best in Show-finale. Jeg er virkelig stolt av min "lille" gutt. Det er andre gang i år at han plasserer seg i BIS-finale!
Også vil jeg rette en STOR takk til Kristin og særlig Kenneth, som
gjorde en super-jobb."

Saluki-Norge gratulerer!

Den andre norske salukien noensinne som får tittelen Nordisk Lure Coursing Champion, er Zariefa (Caravan Zariefa). Den bragden greide hun sist helg da hun tok certet i svenske Vallentuna. Her er hva stolt eier, Ann Kristin Børsum skriver:

Vallentuna den 29. august fikk Caravan Zariefa sitt 3. svenske cert og ble med det nordisk champion. Hun startet sin forrykende karriere med 5. plass med cert i Vallentuna i fjor for deretter og vinne den norske høstprøven på Trøgstad i september, neste cert kom i Mustiala i Finland i mars i år, deretter tok hun 1. plassen i Stjärnhov med både cert og Cacil. Deretter ble det 1. plass og cert i Danmark (dessverre ikke hvilende cert så det danske championatet får vi prøve på igjen til neste år) og som sagt det 3. svenske certet kom nå i august. Jeg er så stolt av den lille "store" go jenta mi.

Saluki Norge gratulerer!

Vi har fått mange flotte salukibilder til kalenderen 2010, så det er ingen tvil om at den blir en øyenfryd uten sidestykke. Like innlysende er det at alle som har en nær eller fjern tilknytning til rasen, må ha kalenderen. Og nå kan du forhåndsbestille den her!

I flere år har Salukiutvalget ønsket å lage en egen liste som monner ut i Årets Lure Coursing Saluki. Utvalget har vurdert flere utregningsmodeller og har kommet fram til at vi ønsker å bruke den samme modellen som Salukiringen i Sverige bruker. Denne mener vi gir den mest rettferdige listen. På årets Generalforsamling tok vi opp muligheten for å lage egen liste og dette ble godkjent. Et annet raseutvalg hadde i flere år operert med egen utregningsmodell for sin rase, og styret så derfor ingen grunn til at Salukiutvalget ikke kunne gjøre det samme.

Utvalget er klar over at vår utregningsmodell er forskjellig fra Årets Lure Coursing Mynde, men velger likevel å bruke den vedtatte utregningsmodellen. Det er også forskjellige modeller på utstillingsfronten for utregning av Årets Mynde og Årets Saluki.
Framover vil det derfor på utvalgets hjemmeside figurere pre-liste for Årets Lure Coursing Saluki og de endelige årslistene fra denne utregningsmodellen. Fra nå av kan vi glede oss over at salukiene våre har mulighet til å plassere seg på to forskjellige lister også innen lure coursing.

Utvalget har brukt den nye modellen for å regne ut Årets Lure Coursing Saluki 2008 slik at denne kan bli tildelt den nye vandrepremien for denne tittelen allerede ved årets Salukispesial.

Til slutt, ønsker vi alle lykke til på lure coursing feltet!
Salukiutvalget

Heidi Larsen (kennel Gehela) og Evy Fredhjem (kennel Biscotti) har importert en ny saluki fra Sverige. Her er hva Heidi skriver:

Heidi og Evy er stolte av å presentere sitt nye tilskudd til salukifamilien; NORD UCH Al Wathba Tamm Abdul-Rafi! Tabrik, som er hans daglige navn, har funnet seg vel til rette hos Heidi hvor han har sitt permanente hjem. Han deleies av Evy og vil nok ha gjestebesøk der i fremtiden. Han har funnet seg godt tilrette og nyter å springe på jordene med andre salukivenner. Tabrik vil bli å se på utstillinger i 2010. Tusen takk til Carina Pettersson og Ingela Hägg (kennel Al Wathba) for denne utrolig flotte saluki!

Saluki-Norge gratulerer og ønsker lykke til! Vi gleder oss til å kikke nærmere på Tabrik.

Universitetet i Helsinki (v/Hannes Lohi) studerer arvelige sykdommer hos hund, og saluki er en av rasene det forskes på. I den forbindelse har de tatt blodprøver av 450 salukier fra flere land, og nå vil også vi bidra til dette prosjektet. Derfor har vi organisert blodprøvetaking i forbindelse med salukispesialen på Linderud gård den 16. august. Vi vil gjerne at så mange som mulig får tatt en blodprøve av hundene sine til genetikkprosjektet, så selv om du ikke deltar på utstillingen, er det fint om du stikker innom med hunden din for å avgi en prøve.

Det blir anledning til å gjøre dette på lørdag fra klokken 16 på utstillingsplassen, og det er fint om så mange som mulig kommer innom da. Søndag blir det blodprøvetaking mellom klokka 10.00 og 11.00 og en ny runde etter lunsj. Prøvene blir tatt av Lena Hennie Størmer Dahl og Ingunn Solberg Eriksson.

I forbindelse med dette er det et skjema som må fylles ut. Skjemaet finner du her på svensk eller på engelsk. Skriv ut og fyll ut på forhånd, så sparer vi tid!

Mer informasjon om forskningsprosjektet finner du her:
www.koirangeenit.fi

Den danske myndeklubben arrangerte sin aller første Lure Coursing-prøve lørdag den 8. august, og på plass var også norske hunder. Helt til topps av de 19 startende salukiene var det Zariefa (Caravan Zariefa) som gikk. Hun fikk med det dansk LC-cert og ble også BIF 3 (Best in field).

Løpet fant sted i Søborg Slotsruin i Gilleleje på Skjælland, og dagens dommere var svenskene Per Nordahl og Robert Dirksen.

Det er ikke første gang vi hører om Zariefas bedrifter. På 9 starter har hun nå totalt 4 førsteplasser i 4 land, Norge, Finland, Sverige og Danmark og totalt 5 cert. Hun mangler nå bare ett cert i Sverige for å bli Nordisk LcCh. Vi er overbevist om at den tittelen snart vil bli innkassert!

Saluki-Norge gratulerer med fantastisk prestasjon og ønsker lykke til videre.

Resultater fra prøven vil komme seinere.

På Moss og Omegn Hundeklubbs utstilling i Moss lørdag den 25. juli, ble Dexter (Aziz Dayeman) andre beste hannhund og fikk med det certet og championtittelen av den norske dommeren Eli Marie Klepp. Dexter fylte to år den 24. juni, og dette var første mulighet til å bli champion, og det klarte han med glans!

Saluki Norge gratulerer!

Internasjonal prøve i Lure Coursing vil gå av stabelen 12.-13. september på Mansrud Gård, Trøgstad. Dommere i år er Tapsi Helpi (Finland) og Geir Kristiansen (Norge).
Nå har LC-utvalget lagt ut påmeldingsskjema, så da er det bare å melde på!

Lørdag den 11. juli dro Annelise Wettergreen til Helsinki og hentet denne lille prinsessen. Japejukan No Empäs Tiijä er navnet, men til daglig heter hun Chanel. Hos Annelise får hun selskap av storebror Nadir (El-A'dini Nadir), og vi har en mistanke om at det blir livlig fremover!

Chanel har også norske aner. Oldefar er Dahab-Al-Dakar, fra Schei sitt oppdrett som ble eksportert til Finland. Dessuten har hun et søskenbarn i Rakkestad, der Aziz Dayeman bor.

Vi gratulerer med nyanskaffelsen, og gleder oss til å se Chanel, både i utstillingsringen og på courcingbanen i framtiden.

Lørdag 18 juli gikk semifinalen til SM (Svensk Mesterskap) i racing av stabelen i Landskrona i Skåne. Av de norske salukiene som var kvalifisert til å delta tok to stykker turen dit, nemlig N UCH Caravan Ustura Bahiim, "Bahiim", og Caravan Raa-If Rahif Ibn Shahouf, "Cæsar", eid av Milla Stav Nilsen & Eva Stav. Det var to salukiløp og de tre beste i hvert løp går videre til finalen og løper om Svensk Mester-09.
"Cæsar" startet i første løp, men nådde dessverre ikke helt opp, og endte som nr 5 av 6. Gleden ble derfor stor da Bahiim i neste løp smalt til og tok seier med en imponerende tid, 39,5. Løpet var på 550 meter. I telefon fra Landskrona var kommentaren til Eva: "Da vi løp over banen for å hente inn hundene og jeg så det var "Bahiim" som kom først, trodde jeg nesten ikke mine egne øyne".
Men det tror vi. For vi, som så hans lisensløp ifjor, vet at denne karen kan det å springe fortere enn fortest. Hyggelig var det også at vår mentor, Camilla Haglund, som er den som har fått norske salukier i gang på racing-banen, også fikk flere av sine salukier til finalen.

Saluki- Norge ønsker lykke til i finalen på onsdag!

På Norsk kennelklubbs utstilling på Stjørdal travbane i Trondheim den 28. juni, ble det finsk vinner. INT NORD EE LT UCH FI S LC CH, LTW-09 Aziz Sardar gikk helt til topps i konkurransen, og tok med seg både CERT og CACIB. Aziz Sardar, til daglig kalt Kalle, ble stilt i bruksklasse. Stjørdal travbane var som en bakerovn denne søndagen, men til tross for dette viste Kalle seg fint, noe som den norske dommeren Per Iversen satte pris på, og BIR var belønningen!

Saluki-Norge gratulerer

Husk at nå er det under to uker til fristen for påmelding til salukispesialen går ut (den 16. juli). Hvis du er blant dem som planlegger å komme, er det på tide å forfatte en e post og sende til Brith Hiorth. Husk å oppgi hundens fødselsdato, registreringsnummer og hvilken klasse den skal stille i. Og ikke glem din egen adresse...

Til dere som vant de ulike klassene på forrige spesial: Vi vil gjerne ha tilbake fotoalbum, og et bilde av hunden som vant - ta med dette til årets utstilling, eller send med noen du kjenner!

Vi ses den 16. august på Linderud!

Tradisjonen tro ble det en norsk seier på helgens lc-prøve i
Stjärnhov. Det er Caravan Zariefa som stakk av med seieren og ble også Best in Field 2, bare et halvt poeng bak vinneren.
Det er sjette året på rad at en norsk hund vinner på denne prøven, og det er tredje gang en saluki fra kennel Caravan som er på toppen. Denne gangen hadde vi også flere plasserte norske hunder. Afking Isis al Caravan ble nr 4 med cert, og norsk oppdrettet, riktignok bosatt i Sverige, Noor Inca Alfa Romeo Torpedo Gamal, ble nr 5 med cert og svensk lc championat.

Saluki Norge gratulerer!

Siste frist for innlevering av stoff til katalogen er 1. august.
Du kan levere enten ferdige pdf'er, eller tekst og høyoppløste bilder separat. Formatet på katalogen er A5, og den vil bli trykket i farger. Annonsemateriellet sendes på e post til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pris er 100 kroner per side. Pengene settes inn på salukiutvalgets konto 0533 19 80473. De som ikke er fra Norge kan betale kontant når de kommer til utstillingen.

Mange har sikkert fått med seg at salukiutvalgets leder, Elisabeth Espedal Hoogstrate, har vært i Sverige og dømt på Svenska salukiringens uoffisielle utstilling i Tångahed.

55 voksne salukier og fire valper stilte på utstillingen. I norsk målestokk er dette en stor utstilling, men i Sverige er det ikke uvanlig med så mange påmeldte hunder. Vi tipper imidlertid at dommeren var glad for at det ikke var flere, for på telefon fra Stavanger forteller hun at det var en svært intens opplevelse.

Elisabeth har hatt saluki i en årrekke, og mener at det er viktig å ta vare på de mange ulike typene saluki som finnes. Viktigst for henne i bedømningen, er at hunden er i balanse. Videre er hundens bevegelser av stor viktighet.

Det var mange flotte raserepresentanter tilstede i Tångahed, men til slutt falt valget på Baklava's Uqir, som hun satte til Best In Show.

Vi håper at utstillingen ga mersmak, og blir ikke overrasket om det dukker opp en ny dommeraspirant i fremtiden!

Fra kennel Gehela ble det i fjor eksportert to valper helt til Japan. En av disse har nå fått sitt japanske championat. Gehela's Ablah Uday Ibn Fajr J.A.Y kan nå smykke seg med tittelen Jap Ch.

Saluki Norge gratulerer eiere Hiroko Mishima & Jay Ito og oppdretter Heidi Veronica Larsen!

Whisky har vært på utstilling i Bodø og klart bragden å bli BIS 2!
Her er hva eier og handler Renata Ewa Goel forteller:

Den tradisjonsrike Saltenutstillingen fant sted i Bodø denne helgen. Norsk Terrier Klubb sto for arrangementet på søndag. Og denne gangen var det "Whisky" (Noor Inca Alfa Romeo Visconti) som klarte bragden til å bli BIS-2.
Whisky ble stilt i championklassse under dommeren Seamus Oates fra Irland og ble Best i Rasen. Videre gikk det til gruppefinalen med en fin seier. Forventningene var selvfølgelig store foran Best In Show finalen, dømt av den portugisiske dommeren Fernando Madeira Rodrigues, som også dømte i gruppefinalen. Gleden var derfor stor når salukien ble ropt opp som nr 2, rett bak en cairnterrier.

Saluki-Norge gratulerer!

Da dansk kennelklubb avholdt sin internasjonale utstilling i Vejen lørdag den 13. juni, var det norske Isola (Volante's Chimaera) som gikk helt til topps og ble BIR. Isola fikk med det et dansk cert, men ettersom hun bare er 14 måneder gammel og stilte i juniorklasse, gikk cacibet videre. Og på andreplass i tispeklassen var det norske Lainah (El-A'dini Lainah) som sto! Lainah fikk dermed sitt tredje CACIB og mangler nå bare ett CACIB for å få sitt internasjonale championat!

Vi gratulerer!

Ann Kristin Børsum har bestilt seg valp fra utlandet. Helt fra Russland kommer denne lille krabaten som heter Bakht-Wa-Bishr Al Naqawa, til daglig kalt Junior. Til Norge kommer han ikke før i desember på grunn av karantenebestemmelsene, men en presentasjon på saluki-siden er allikevel på sin plass. Hos Ann-Kristin bor fra før Caravan Yaz Yasirah og Caravan Zariefa, og vi tipper det blir livlig i husstanden med enda en saluki. Vi gleder oss til å treffe Junior på Coursing-banen og i utstillingsringen, og gratulerer med nyanskaffelsen!

Da SKK avholdt internasjonal utstilling i Østerbybruk den 23. mai, var det norske Anso av All Sighthounds som fikk certet av den ungarske dommeren Tamás Jakkel. Han ble med det svensk utstillingschampion. Ettersom han fra før både er norsk og dansk champion, fikk han også tittelen Nordisk utstillingschampion. Anso plasserte seg som tredje beste hannhund, men ettersom de to hannhundene som sto før ham var internasjonale utstillingschampioner begge to, kunne Anso også innkassere et CACIB. Det var det han manglet for å søke om tittelen Internasjonal utstillingschampion.

Saluki-Norge gratulerer med fantastisk prestasjon!

Da er det nok en gang duket for handlerkurs i Frognerparken med Niclas Eriksson. Salukiutvalget ønsker velkommen til alle påmeldte klokka ti lørdag den 23. mai. Vi regner med det blir en strålende opplevelse!

Husk utstillingsbånd og gode sko, vann til hunden og lørdagshumør.

Du trenger en nettleser som er kompatibel med CSS for å bruke salukiarkivet: Bruk siste versjon av Internet Explorer, eller en hvilken som helst annen nettleser:

På Norsk Kennelklubbs utstilling i Kristiansand fikk vi en ny norsk utstillingschampion. Badavie Here Comes The Sun falt i smak hos den portugisiske dommeren Jose Homem De Mello, og ble belønnet med certet og dermed også tittelen N UCH.

Zala plasserte seg også som andre beste tispe i konkurransen.

Saluki Norge gratulerer.

De fleste har vel nå registrert at Anso av All Sighthounds kom hjem fra Danmark med BIG-seier i bagasjen forrige helg. Hør hva Eva Skogland forteller om turen:

Så gikk turen til danmark igjen.
Vi tok jo certet sist vi var der, og håpet nå på et cacib, og jaggu slo gutten til med ikke bare cacib, men BIR, BIG og Cruft`s kvalifisering.
Alle som kjenner meg, vet jo hvordan jeg er ringside når Belle og hundene er i ringen... et nervevrak.
Og siden Belle og jeg reiste alene, sto jeg der og hoppet som en gal... helt alene, det må ha vært et syn for guder. Men turen hjem gikk som en drøm for vi hadde jo fått så mye mer enn vi kunne drømme om.

Hilsen
stolt mamma og oppdretter!

Saluki-Norge gratulerer!

Det er fortsatt plasser igjen på handlerkurset med Niclas Eriksson (Kennel Qirmizi, Sverige).

Kurset vil gå av stabelen lørdag den 23.mai, og vil være åpent for alle raser. Som sist vil vi holde til i Frognerparken, rett ved parkeringen til Frognerbadet.

Vi arrangerer to kurs. Ett klokka 10.00 og ett klokka 14.30.

Det er plass til 15 stykker per kurs - førstemann til mølla!

Kurset vil koste 400 kroner

Påmelding:
Send epost til Brith Hiorth: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
eller Elisabeth Espedal Hoogstrate: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sett av Søndag 16. august! Da går nemlig årerts salukispesial av stabelen. I år er det amerikaneren Deric Aube som skal dømme på Linderud herregård. Deric Aube er langvarig oppdretter av saluki under kennelnavnet Z’Bee. Han ble ferdig utdannet salukidommer i 2005. Han har aldri dømt i Norden eller Europa før.

Vi har her gleden av å publisere en fyldig presentasjon av han.

God lesing!

På tampen av påska har vi fått ikke mindre enn tre nylisensierte salukier. Dette skjedde da LC-utvalget arrangerte en to-dagers trening i Rakkestad den 12. og 13. april!

Nasjonal prøve i Lure Coursing går som de fleste har fått med seg, av stabelen neste helg, og på grunn av den snørike vinteren har utvalget hatt vansker med å få arrangert treninger tidligere i vår. Heldigvis ordnet det seg, og treningen gikk for seg i strålende vårvær på flotte jorder i Rakkestad.

Vi takker LC-utvalget for flott innsats og gleder oss til prøven den 18. april. 21 salukier er påmeldt - blant annet dagens tre nyutsprungne bluss, Dexter, Loke og Nadir.

I år som i fjor arrangerer salukiutvalget handlerkurs med Niclas Eriksson (Kennel Qirmizi, Sverige).

Kurset vil gå av stabelen lørdag den 23.mai, og vil være åpent for alle raser. Som sist vil vi holde til i Frognerparken, rett ved parkeringen til Frognerbadet.

Vi arrangerer to kurs. Ett klokka 10.00 og ett klokka 14.30.

Det er plass til 15 stykker per kurs - førstemann til mølla!

Kurset vil koste 400 kroner

Påmelding:
Send epost til Brith Hiorth: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
eller Elisabeth Espedal Hoogstrate: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Norsk Kennel Klub har godkjent endringer i cert-reglene for nasjonale lure coursing-prøver. Reglene er gjeldende fra 1. april 2009. Dette medfører utsatt påmeldingsfrist til vårprøven den 18/19. april
For nærmere informasjon, se www.lc-norway.com - nyheter

Nå har Elvis (Al-Shên Endaliib) flyttet inn hos Eva og Peder Bjørkli i Trøndelag. Elvis kommer fra kennel Al-Shên i Sverige, og er den andre fra sitt kull som flytter til Norge. Fra før bor Soria (Al-Shên Eu´djuubah) på Tøyen i Oslo.

Ensom blir ikke Elvis hos Eva og Peder - der bor også Remi (Al-Shên Farhaan), og de to finner nok tonen!

Saluki-Norge ønsker hjertelig velkommen og vi håper vi får se mye til både Elvis og Remi fremover.

Salukiutvalget har fått pdf'er av spalten vår i Mynden for de tre siste årene. Disse har vi lagt ut her på hjemmesiden til glede for nye og gamle lesere.

Pdf'ene finner du under "nyttig lesing".

Under lørdagens NKK-utstilling i Bergen var det Noor Inca Alfa Romeo Visconti som stakk av med hannhund-certet og dermed ble en ny norsk utstillingschampion.

Det var den norske dommeren Knut Blütecher som dømte konkurransen, og Whisky ble også 2. beste hannhund. Han er den første hannhunden fra Noor Inca-oppdrettet som har fått norsk championat. Fra før hadde han 6 cert, og det var altså NKK- certet som manglet. Han har gjort det bra på utstillingsfronten i hele 2008 og ble årets 6. beste hannhund.

Av 2008 høydepunkter vil vi nevne hans BIS Bevegelser på Salukispesialen i Tånga Hed i Sverige, med over 90 deltagende salukier, og hans stor bragd på Saluki World Congress i Finland, hvor han ble en av 7 i finalen om beste hannhund (med 93 deltagende hannhunder)

Vi vil også nevne at Whisky er aktiv på lc-banen med strålende resultater: Årets beste LC-hanne i Norge og 3. beste hanne i Sverige i 2008.

På Norsk Kennelklubbs utstilling i Nordhordlandshallen lørdag den 21. mars var det El-A'dini Maryam som vant tispecertet. Hun ble med det Norsk utstillingschampion.

Maryam har enda ikke fylt tre år, og hun er den første fra El-A'dinis M-kull som kan smykke seg med N UCH-tittelen. Det var en sterk tispeklasse på utstillingen, men Knut Blütecher likte tydeligvis den vestnorske grizzelen og plasserte henne som 4. beste tispe.

Saluki-Norge gratulerer!

Siden tidenes morgen - i Lure-coursingsammenheng vil det si den 31. mai 2001, har 37 norske salukier tatt LC-lisens. Nå har Renata Goel samlet opplysninger om alle disse hundene, og du finner dem under Lisensierte hunder under menypunktet Lure Coursing. Hver saluki har fått sin egen side hvor du finner resultatene for den enkelte hund, og det er fint om du sjekker lisensboka til hunden din og ser at resultatene stemmer.

Rapportering av resultater og melding om eventuelle feil kan sendes til:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dette er et utrolig løft for saluki-Norge! God lesing!

I utgangspunktet var deadline for innlevering av tekst og bilder for årets saluki til Mynden den 7. februar. Det viste seg at dette var en optimistisk dato, for bare én av hundeeierne greide å levere innen fristen (Takk for det, Mona!). Myndens redaksjon hadde også en knallhard deadline, så vi i salukiutvalget greide rett og slett ikke å levere stoffet før tidsfristen hadde gått ut. Vi beklager dette og presenterer isteden årets topp ti-liste her på hjemmesiden vår.

Så her er de altså - de ti peneste i landet her, slik eierne deres beskriver dem

God lesing!

Under helgens snøcoursingstevne i Mustiala i Finland var det norske Caravan Zariefa som gikk helt til topps av de elleve startende tispene. Med det sikret hun seg sitt første finske LC-cert.
Fra før har Zariefa både et norsk og et svensk cert, så det er ingen tvil om at vi har å gjøre med en virkelig stjerne her.

Les mer under LC-resultater
Saluki-Norge gratulerer

16. august skal salukispesialen 2009 gå av stabelen. I år som i fjor skal det skje på Linderud gård i Oslo, og vi regner med at det som kan krype og gå av norske salukier stiller opp!

I år er det Renata Goel som har laget logoen, og du vil få se mye til den både før og under arrangementet!

I løpet av uka vil du også få fyldig informasjon om arrangementet og dommeren. Mye å glede seg til med andre ord!

På Norsk kennelklubbs utstilling i Telemarkshallen i Bø sist helg fikk vi årets første nye norske champion. Qirmizi Farah Keife var det som vant certet og med det fikk tittelen.

Det var den tyske dommeren Hassi Assenmacher som dømte i konkurransen, og hun likte tydeligvis den sorte skjønnheten. Keife ble også 2. beste tispe.

Keife har for tiden gjesteopphold hos sin oppdretter i Sverige, men til vanlig bor hun i Danmark.

Saluki-Norge gratulerer!

De aller fleste har nok fått med seg at utregningen av årets utstillingsmynde 2008 har vært klart en stund. Og helt på topp av lista troner Gucci (Qirmizi Global Temptress). Gucci ble som kjent også årets utstillingssaluki, og hun ble også nr. tre på den såkalte "Bamselista" over årets utstillingshund. Vi gratulerer!
På fjerdeplass på lista over årets utstillingsmynde finner vi Kybele (El-A´dini Kybele). Kybele kryper stadig oppover på denne lista da hun var nr.. 5 i 2007 og nr. 6 i 2006.
Vi gratulerer!

Salukiutvalget ønsker seg bilder og av- og tekster om de elleve toppene på årets utstillingssaluki-liste. Vi ber derfor eierne av disse om å skrive en kort tekst om hundene sine, legge ved et høyoppløst bilde av hunden, og sende til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. innen den 7. februar 2009.

På forhånd takk

Hilsen salukiutvalget

I salukiutvalgets julekalender-konkurranse har vi nå en vinner!

Det var mange nesten rett besvarelser, dvs. en hund feil, men nå er det en gang slik at alt må være rett for å vinne premie.

Tre hadde alt rett, mens flere var nesten i mål
Det måtte loddtrekning til, og den heldige vinner av 2008 saluki adventskalender konkurransen er….. Kari Anne Jacobsen. Kari Anne kan dermed pryde veggen sin med det flotte bildet dere ser til venstre.

Her finner du fasiten

Hilsen Salukiutvalget.

Her er et lite knippe svenskfødte norske salukier - det er temmelig mange av dem her i landet. For tiden arrangerer svenska salukiringen en stor helseundersøkelse av svenske og svenskfødte salukier, og salukiutvalget oppfordrer alle som har svenskfødt hund til å svare på undersøkelsesen. Du finner den her, og det tar ikke mer enn fem minutter å svare. Lykke til!

Afking’s Isis al Caravan er paret med N Ch Caravan Usturah Bahiim, og forhåpentligvis kommer det valper ca 10 februar. Isis er importert fra Canada. Lotta Brun var i Canada i 2003 og på en utstilling der fikk hun se en liten rødgrizzle tispe som hun ble helt forelsket i. En ung vakker creme sletthårssaluki fra samme oppdretter gjorde også inntrykk. Oppdretteren til de to hundene var Alan Ewles. Han har oppdrettet saluki siden 70’tallet. Alan var også dommer på salukispesialen 2008 i Oslo. Våren 2005 fortalte han Lotta at han hadde et kull valper etter nettopp disse to hundene og høsten 2006 kom Isis til Norge. Isis er en kopi av sin mor, den lille rødgrizzle-tispen som Lotta falt for. Hun har CAC og CACIB fra Spania og LC licens. Bahiim som hun er paret med er i høyeste grad en ”all-round” saluki; han er norsk utstillingschampion, har LC licens og flere meget god plasseringer på LC feltet, bl a bronse under EM i Sverige 2008. Han har også licens for bane race og bronsemerke i lydighet. Bahiim fikk i 2008 vandrepremien Beste norske ”Beauty and Performance” saluki.

Les mer på kennel Caravans hjemmeside
Se også under valper ventes

Utregningen av årets LC-mynde er enda ikke klar, men vi har her på saluki-siden hatt vår egen uoffisielle utregning hvor vi har sett hvordan salukiene som har deltatt i Lure-coursing gjør det i forhold til hverandre.

Utrolig tett i toppen, hvor kun et halvt poeng skiller de tre øverste salukiene, men med marginene på sin side er det Caravan Yaz Yasirah som troner øverst på lista med imponerende 391,75 poeng, tett etterfulgt av Noor Inca Alfa Romeo Visconti (391,50 poeng) og Caravan Ustura Bahiim (391,25 poeng).

Høydepunktene fra sesongen er mange, men på Svenska Vinthundklubbens internasjonale LC-prøve den 31. august, løp Yasirah seg til både CERT og reserve-CACIL da hun endte på andreplass av de 37 startende salukiene! Les mer under LC-resultater.

Saluki-Norge gratulerer og venter i spenning på årets sesong - kanskje vi får en ny Champion?

Uslåelige Gucci
Helt til siste stund var det spennende hvem som skulle gå av med seieren i kampen om tittelen "Årets utstillingssaluki" i Norge, men på Norsk Dobermann Klubs romjulsutstilling i Letohallen den 29. desember, viste Gucci (Qirmizi Global Temptress) seg nok en gang uslåelig. Dette er tredje gang Gucci vinner denne tittelen - både 2005 og 2006 var hun også årets saluki her i landet.

"Den evige toer" El-A'dini Kybele
For fjerde år på rad endte Kybele på andreplass på lista. Også hun har hatt en utrolig sesong, og har blant annet blitt BIS på myndespesialen i Melsomvik i høst.

Beste hannhund - Anso
Anso av All Sighthounds har i løpet av 2008 greid bragden å bli dansk champion. Og altså tredjeplass på lista over årets saluki!
Foto: Ingunn Solberg Eriksson, Lollo Svärd, Elisabeth Espedal Hoogstrate og
Joanna Engvik

Amerikaner på langtidsbesøk - Omen Yaffa To Elsto-Khariz
På bare tre utstillinger greide Yaffa å bli norsk utstillingschampion. Hun har også greid bragden å bli fjerde beste utstillingssaluki til tross for sine få deltagelser på utstillinger her i landet.

Stjerne i Trøndelag - Hisilome's Hilton
På femteplassen finner vi nok en svenske. Hilton har vært på flere utstillinger i Norge i løpet av året, og på NKKs utstilling i Trondheim i juni ble han norsk Champion.

Fjordårets vinner - Mindy
Med bare en eneste utstilling i Norge i løpet av sesongen greide Qirmizi Famenne allikevel å ta en delt sjetteplass på årets liste. Mindy ble BIS på salukispesialen i august.

Junioren Dexter
fra juniorklasse greide Aziz Dayeman å ta delt sjetteplass på lista. Dexter har hatt en utrolig debut og plassert seg så og si på hver eneste utstilling han har deltatt på!

Ny Norsk Champion - Hirondelle de Lunduki
Svale har også plassert seg jevnt og trutt i løpet av sesongen, og hun endte til tross for sin unge alder på åttendeplass på lista over årets utstillingssaluki. På Norsk Japansk Spisshund Klubbs utstilling i Oltedal i juni fikk både hun og kullbroren champion-tittelen.

Årets komét på greyhoundklubbens utstilling - Yazid Sethar
På Greyhoundklubbens årlige utstilling i Hurdal i mai var det Sethar som gjorde furore. Sethar ble BIR og BIS 4 på denne utstillinga. Det (og noen andre solide plasseringer) gjorde at han endte som nr. ni på årets liste.

Søstrene Kira og Phoebe
Akira av All Sighthounds og Angel Phoebe av All Sighthounds endte på delt tiendeplass på lista. For Phoebe sin del er dette en debut på lista, mens ringreven Kira var nummer fem på fjordårets liste.

Ellers har Joanna Engvik og Renata Goel regnet og regnet, og lista over årets utstillingssaluki, årets hannhund, tispe, avlshunder og oppdrettere er nå klar (med forbehold)

Saluki-Norge gratulerer alle vinnerne og alle som har deltatt!

Da er 2008 vel overstått, og et begivenhetsrikt år har det vært. Nå står 2009 for døren, og det kommer til å bli minst like innholdsrikt! Allerede den 10. januar er den første utstillingen i gang, og om ikke lenge er det vår og LC-start.

Søndag den 16. august er det duket for salukispesialen 2009, og i år som i fjor vil den gå av stabelen på vakre Linderud gård i Oslo. I år er det amerikaneren Deric Aube, Z'Bee Salukis som skal dømme, og vi ser fram til å høre hva han mener om de norske salukiene, og håper det kommer riktig mange!

Salukiutvalget ønsker alle, både to og firbente, et aktivt nytt år!