Lørdag 18 juli gikk semifinalen til SM (Svensk Mesterskap) i racing av stabelen i Landskrona i Skåne. Av de norske salukiene som var kvalifisert til å delta tok to stykker turen dit, nemlig N UCH Caravan Ustura Bahiim, "Bahiim", og Caravan Raa-If Rahif Ibn Shahouf, "Cæsar", eid av Milla Stav Nilsen & Eva Stav. Det var to salukiløp og de tre beste i hvert løp går videre til finalen og løper om Svensk Mester-09.
"Cæsar" startet i første løp, men nådde dessverre ikke helt opp, og endte som nr 5 av 6. Gleden ble derfor stor da Bahiim i neste løp smalt til og tok seier med en imponerende tid, 39,5. Løpet var på 550 meter. I telefon fra Landskrona var kommentaren til Eva: "Da vi løp over banen for å hente inn hundene og jeg så det var "Bahiim" som kom først, trodde jeg nesten ikke mine egne øyne".
Men det tror vi. For vi, som så hans lisensløp ifjor, vet at denne karen kan det å springe fortere enn fortest. Hyggelig var det også at vår mentor, Camilla Haglund, som er den som har fått norske salukier i gang på racing-banen, også fikk flere av sine salukier til finalen.

Saluki- Norge ønsker lykke til i finalen på onsdag!