Universitetet i Helsinki (v/Hannes Lohi) studerer arvelige sykdommer hos hund, og saluki er en av rasene det forskes på. I den forbindelse har de tatt blodprøver av 450 salukier fra flere land, og nå vil også vi bidra til dette prosjektet. Derfor har vi organisert blodprøvetaking i forbindelse med salukispesialen på Linderud gård den 16. august. Vi vil gjerne at så mange som mulig får tatt en blodprøve av hundene sine til genetikkprosjektet, så selv om du ikke deltar på utstillingen, er det fint om du stikker innom med hunden din for å avgi en prøve.

Det blir anledning til å gjøre dette på lørdag fra klokken 16 på utstillingsplassen, og det er fint om så mange som mulig kommer innom da. Søndag blir det blodprøvetaking mellom klokka 10.00 og 11.00 og en ny runde etter lunsj. Prøvene blir tatt av Lena Hennie Størmer Dahl og Ingunn Solberg Eriksson.

I forbindelse med dette er det et skjema som må fylles ut. Skjemaet finner du her på svensk eller på engelsk. Skriv ut og fyll ut på forhånd, så sparer vi tid!

Mer informasjon om forskningsprosjektet finner du her:
www.koirangeenit.fi