Årsberetning 2022 for Salukiutvalget

I denne perioden har utvalget bestått av:
Leder / web: Renata Ewa Goel
Kasserer / materialforvalter: Anne-Grethe Kleffelgård
Sekretær / web: Marita Solum Gustavsen
Utvalgsmedlem: Andrea Victoria Haugland (lc-stoff på web)
Utvalgsmedlem: Elisabeth Sundland (stoff til Mynden)
Utvalgsmedlem:
Annelise Wettergreen (stoff til Mynden)
Utvalgsmedlem
:
Heidi Elisabeth Hoff

Utvalgsmøter
I løpet av året har utvalget har hatt 5 møter (fire på Teams og ett fysisk møte i Asker). Mellom møtene har vi brukt e-post, utvalgets messenger gruppe og telefon. Referater fra alle møtene er lagt inn på vår hjemmeside: www.saluki-norway.com.

Hjemmeside til Salukiutvalget: www.saluki-norway.com
Oppdateringer av hjemmesiden ble ivaretatt av Marita, Renata og Andrea. Dette har fungert veldig bra og hjemmesiden oppdateres fortløpende med utstillings- og lc-resultater, nye registreringer, importer/eksporter etc… For å ”annonsere” viktige oppdateringer bruker vi utvalgets gruppe på facebook.

Stoff til Mynden
Annelise og Elisabeth har hatt ansvaret for å samle alt av stoffet til bladet. Alt ble levert til redaktøren i god tid innen fristen og vi kunne glede oss med mange spennende artikler og aktuell stoff i hver utgave av Mynden.

Utregning av Årets Saluki; utstilling og lure coursing
Utregning av årets utstillings- og lc-saluki har Marita og Renata hatt ansvaret for. De har jobbet sammen om dette og alle lister er publisert på vår hjemmeside.
Dessverre deltok kun et fåtall norske salukier på lc-prøver i 2022. Listen endte på tre saluki som hadde nok poeng for en listeplassering. Dermed var det ikke mulig å lage en liste fra en til ti.

Vi gratulerer til årets listevinnere:
• Årets utstillingssaluki: N SE DK UCh NVV-22 Sinaxs Caliana
• Årets oppdretter: Kennel Famerelle
• Årets avlstispe: C.I.B. NORDIC SE DK NO FI PT UCh WW-17 SEV-17 DKV-18 NORDV-18 NV-18 -19 -20 -22    Aziz Qitarah
• Årets avlshannhund: N SE DK UCh Qirmizi Rubicon
• Årets lure coursing saluki: N UCh Dhawati Aisha Ramad
De 10 beste utstillings-salukiene fra 2022 samt beste lc-saluki ble hedret med rosetter under Salukispesialen.

Registrering av DNA resultater for NCL på DogWeb
Norge fikk sitt første dødsfall av Neuronal Ceroid Lipofuscinos (NCL) i 2015 og i 2018 ble det mulig å DNA teste om en hund er fri for genet eller ikke. Salukiutvalget ønsker å forebygge spredning av dette genet og anbefaler at alle avlsdyr NCL-testes før paring og at resultatet blir registrert i DogWeb. Høsten 2022 var kun et fåtall av testresultatene registrert og tilbakemeldinger fra våre medlemmer var at det er for kostbart. Vi har søkt styret i NMK og fått innvilget 4.500,- for å dekke kostnaden for registrering. Det resulterte i noen flere registreringer/etterregistreringer. Salukiutvalget fortsetter arbeidet med NCL-problematikken.

Salukispesialen 2022
Salukispesialen 2022 ble avholdt i Drammen Hundepark, samme helg som Norsk Myndeklubb sin Høstutstilling. Vi delte hallen med to andre utvalg. Årets dommer var Darko Petreski (kennel Celestian) fra Kroatia. Det var 46 påmeldte salukier, flest norske, men også svenske hunder var representert.
Best In Show ble N UCh Famerelle Ansonica og BIM ble N PT SE UCh Famerelle Alvarinho Quinntara.

Også i år hadde vi egen Salukispesial logo som vi brukte på katalog, diplomer, annonser og våre egne Salukispesial buttons. Årets logo var laget av Kristian Viken.
Årets premiebord bugnet og alle deltagende reiste hjem med premier som det var gøy å vinne. Ingjerd Karlsen lagde bilder med humoristisk tolkning av vinnerklassene, som ble delt ut til klassevinnere sammen med diplomer. Anne-Grethe og Elisabeth hadde full kontroll på utdelingen av ”godene” og Marita sammen med vår kasserer Anne-Grethe hadde kontroll i sekretariatet. Utstillingskatalogen ble delt ut gratis til alle utstillere.
Vi vil rette stor takk til alle som har bidratt med gavepremier og sponset rosetter. Disse bidragene er viktige for utvalgets økonomi.
I år inviterte vi alle utstillere til et kakebord, med kaker bakt av Andrea og Elisabeth. Dette var et populær tiltak som skapte god stemning og sosialt felleskap.
Kristian Viken tok på seg oppdraget som fotograf og bilder av alle vinnere er publisert på vår hjemmeside, på fb og i Myndens julenummer.
Vi er godt i gang med planlegging av Spesialen 2023. Også i år skal den holdes i Drammen Hundepark. For å bedømme våre hunder har vi invitert Cecilia Andersson (kennel Barakisch) fra England/Sverige.

Utvalgets økonomi
Anne-Grethe hadde full kontroll på regnskapet. Det er revidert og oversendt til NMK.
Salukispesialen gikk med et lite underskudd og med hensyn til økonomien har vi en utfordring med å få opp antall påmeldte i 2023.
Marita lager smykker som tar utgangspunkt i vår logo. Hun har en avtale med utvalget om at en del av salgssummen går til å støtte utvalget.

Valper / importer
I 2022 er det blitt født to kull i Norge, med hhv 2 + 3 og 4 + 5 valper.
Det er registrert 7 importer fra 4 land; 1 fra Nederland, 3 fra Tsjekkia, 1 fra Polen og 2 fra Sverige. Tallene er hentet fra Dogweb.

Jeg vil gjerne takke alle i utvalget for flott innsats og godt samarbeid i året som var.

for Salukiutvalget
Renata Ewa Goel