Min Dille (Caravan Barizah Badiiah Bint Bahiim) så dagens lys en kald februar dag i 2009. Hun ble født på selveste valentinsdagen den 14. februar! Hun ble født hjemme hos meg og jeg har fått følge henne fra dag èn. Dille er nok verdens mest livsglade og rampete saluki tror jeg. Men gud som hun kan sjarmere deg! Jeg har ikke tall på hvor mange par med sko, bøker, hansker, bånd osv den hunden har spist opp! Min samboer har vurdert flere ganger å legge henne ut til salgs på Finn når han har passet henne, men hun er så flink til å sjarmere at han ikke klarer helt å bli sinna på henne! Hun skulle jo egentlig hete Netti, men i fjor sommer når Dille fortsatt var valp var vi en langhelg på campingvogna våres. Dille hoppet over gjerdet, krøp ut av forteltet og raste rundt på stranda så mange ganger, at alle barna på campingplassen begynte bare å kalle henne Ville KrokoDille, og etter hvert ble det bare Dille, og siden har hun fått det navnet.

Dille startet sin LC trening på Øvrevoll når hun var ca 6 mnd. Hun fikk prøve en rettstrekke og hun syntes det var rasende festlig å jage denne plastfillen som føyk bortover bakken! Vi gikk valpekurs den høsten, og jeg skal si dere at det var jammen ikke lett å trene kontakt med en saluki som skulle jakte på alle bladene som føyk bortover bakken hele tiden!

På senhøsten fikk Dille prøve å springe en hel bane på årets siste LC trening på Siggerud. Hun løp som en vind første gangen, og andre løpet gikk like bra! Når hun kom i mål stupdykket hun etter ”luren” og reiste seg opp mens blodet piplet fra nesa… Hun hadde virkelig gitt alt!

Så fikk hun en vinterhvil og når våren kom igjen fikk hun springe en trening alene, og deretter var det tid for testløp! Første og andre testløp fikk hun springe sammen med pappa Bahiim (Nuch Caravan Ustura Bahiim). Hun løp kjempebra og var superfokusert på filla hele tiden. Begge løpene ble godkjent! Så var det bare å vente på at frøkna skulle fylle 18 mnd slik at hun kunne ta sitt lisensløp.

18 august, 4 dager etter hun fylte 18 mnd, fikk Dille sin LC lisens! Alt var klart til å melde på til hennes første LC prøve. Dille hadde sin LC debut på den internasjonale prøven i Trøgstad. Jeg var et nervevrak før start i første omgang, for selvfølgelig hadde Dille og Isis (mammaen til Dille, Afking`s Isis al Caravan) blitt trukket sammen i første løp! Jeg var veldig usikker på om de kom til å løpe bra sammen siden det er mor og datter som bor sammen… Men Dille imponerte stort og LEDET etter første omgang! I andre omgang løp hun sammen med en annen Caravan hund, Afaia al`Hambra. Afaia og Dille løp et fantastisk godt løp sammen. Så var det tid for premieutdeling. Min Dille vant!! Dagens høyeste poengsum, Cert og Cacil! Trodde nesten jeg skulle dø når de ropte henne opp, tenk min lille, skjønne, vakre, ville Dille VANT…! Og ikke nok med det. Dille vant i tillegg Salukiutvalgets vandrepris til beste LC saluki på høstprøven, og Michael Berhmans vandrepris for beste beauty & performance saluki! Dette er en pris som er donert av LC dommer Michael Bermann til den salukien som gjør det best på både årets salukispesial og høstprøven! Dille ble nummer 3 i unghundklassen med CK på spesialen.

Det som er ekstra gøy er at Dilles pappa Bahiim vant denne vandreprisen selv i 2008. Jeg synes det er kjempegøy at Dille går i sin fars potespor!

Egentlig skulle Dille bare løpe på denne ene LC prøven i år, men jeg fikk litt blod på tann og melde henne på til årets siste LC prøve i Sverige også, nærmere bestemt Laholm!

Prøven i Laholm gikk veldig bra. Dille løp to gode omganger og endte som nummer 6 av 33 hunder med CERT! Kan vel kalle det en knall debut på LC. I tillegg har verdens beste Dille tatt totalt 4 utstillingscert hittil i år, 2 BIR plasseringer, en BIM og en gruppe plassering. Så hun er ikke bare god til å løpe, hun er vakker også! Tusen takk til Lotta Brun som lot meg få ha Isis sitt kull hjemme hos meg. Du gav meg verdens beste Dille! Hun er det mest perfekte saluki for meg, så livsglad, kosete, rampete og alltid så glad når hun ser deg. Deler ut kysser og ”snakker” av glede mens hele kroppen går rundt. Dille logrer nemlig ikke bare med halen, men med hele seg! Livet med Dille er en dans på roser, hun får meg alltid i godt humør og hun er min lille prinsesse. Jeg er så stolt av min Dille! I tillegg har flere av Isis / Bahiim barna fått prøve seg på LC. Dille’s bror Barry har også tatt sin lisens, og jeg regner med at det kommer i hvert fall en lisens til neste år. Nå gleder vi oss stort til neste års prøver!

maybelline 2
Foto: Linn Mari Sørgård