Tekst: Anne Marte Lundteigen

«Casper», som er Al A'lim Jawdats hverdagsnavn, er salukien som har flyttet rett inn i mitt hjerte. Jeg er førstegangs salukieier, og jeg må si at dette er en av de beste beslutningene jeg har tatt.

Mitt forhold til salukier har vært mer som en avstandsforelskelse, da jeg egentlig ikke har møtt eller sett noen untatt ved smugtitting ved utstillingsringen. Jeg har vokst opp på en gård med bare gårds- og vakthunder som Schäfer og hovawart. Hunder har alltid vært en stor del av mitt liv, og disse har vært noen av mine beste venner gjennom oppveksten. Jeg fikk min første bok om hunder da jeg var 11 år, og i den sto alle rasene, det var mitt første møte med salukien. Jeg ble hodestups forelsket i denne elegante og grasiøse rasen. Så saluki ble et naturlig førstevalg når jeg ble stor nok til å kunne ha min egen hund, og det har virkelig vært en drøm som har gått i oppfyllelse.

Navnet Jawdat betyr vennlighet, og det er nettopp dette som betegner «Casper», men som alle andre hunder har han en leken, rampete og sist, men ikke minst en utspekulert side.

Den utspekulerte siden kommer fram hver gang det er matlukt i luften. Enhver mulighet han har til å stjele litt mat, blir brukt. Grillsesongen er en hit i hans øyne, og oppvaskmaskinen kan ikke lenger stå åpen, da en viss herremann har en tendens til å krabbe inn for å ta en nærmere titt på restene. «Casper» elsker lek og moro, og med han kan man ikke forvente seg noe annet, for er det ikke liv, så blir det liv, noe som har gjort han til et naturlig midtpunkt i vår familie.

«Casper» går til daglig sammen med våre to andre gårdshunder, som til tider synes han er veldig barnslig. Siden vi bor på gård, har han mulighet til å kunne løpe fritt på jordene, og dette er noe han elsker, men det er også der han viser sin noe mer rampete side. For når «Casper» setter i gang med løpingen sin, er det som en fyrstikk blir tent. Han begynner å erte de andre hundene akkurat nok til å vippe dem av pinnen, for så å løpe fra dem, noe han synes er utrolig morsomt, men som kanskje våre andre hunder synes er litt plagsomt.

Planene fremover blir først og fremst å kose oss, bli kjent og trene litt hverdagslydighet. Jeg har også veldig lyst til å prøve lure coursing, da det ser svært spennende ut; ellers blir vi helt sikkert å se ved utstillingsringen.

«Casper» er født 08.02.2011 og er 15 uker. Faren er Khalils Setareh, mens moren er Al A'lim Hamira.

al alim jawdat 2