Tekst: Av Elisabeth, leder salukiutvalget, Foto: Kristian Viken

Her kommer en liten oppsummering og takk til de forskjellige som bidro.

Saluki spesialen 2011 er nå en del av historien og vi kan se tilbake på nok et vellykket arrangement. Tenk at vi fikk slikt vakkert solskinnsvær! Som leder av Salukiutvalget så er det bare å takke, bukke og neie! Tusen takk til alle dere som melder på hundene deres til årets saluki begivenhet i Norge, for uten dere hadde det ikke blitt slik en flott festdag.

At vi igjen i år bikker 70 hunder er fantastisk. Stemningen rundt ringen var hyggelig, inkluderende og avslappet. Igjen i år får vi skryt fra våre svenske gjester som synes at den norske Salukispesialen er noe for seg selv. De som har holdt på noen år sier at den minner om Skokloster utstillingen i sine spede dager før den ble så stor som den er i dag. Det er jo kjekt å høre.

Alle i ringen gjorde en super jobb. Tusen takk til dommer Juan Carlos Vasconsellos og ringpersonell, Janne og Tone. Vi i utvalget takker også Chanette Orre som tok på seg jobben å dømme barn og hund og junior handling. Det lover godt for framtiden at de unge engasjerer seg. Takk til Belle som var en god hjelper.

For at et arrangement skal kunne gjennomføres så knirkefritt så kreves det mye av utvalgsmedlemmene. I år som i fjor så hadde vi en fantastisk konferansier i Geir som hadde kontrollen på det meste. Han får oss til å humre opp til flere ganger med sin lune humor og gode replikker. Geir og samboer Kenneth var primus motor bak årets flotte premiebord og det var like bugnende i år også. Det aller fleste fikk med seg et minne fra utstillingen.

Felleslunsjen var igjen helt suveren! Her har to som ikke er med i utvalget, Sigbjørn og Ann Kristin stått på og laget masse mat. Flere av deltakerne hadde også med mat til lunsjen, men uten disse to sin innsats så hadde vi nok slitt med å ha nok mat til alle. Sigbjørn hadde regien for bordet og Ann Kristin hadde som lovet kontroll på kaffekokingen. Cathrine sin venninne Britt stod på og hjalp kjøkkensjefen.

I år som de tre foregående årene hadde vi en egen Salukispesial logo. Denne pryder det meste; invitasjonen til utstillingen, PM, katalog, diplomer, lunsjbonger og buttons. Til nå har det blitt tre forskjellige buttons og vi håper at disse blir kjekke minner fra den norske Salukispesialen. De som har ansvar for denne kreative biten av arrangementet er Renata og Kristian. Det er godt at vi har proffe folk til dette. Med tanke på neste års logo så inviterer vi dere der ute til å komme med logo forslag. Les mer om dette på vår hjemmeside.

Brith, vår eminente kasserer hadde kontrollen på sin del av utstillingen og som alltid var hun blid, imøtekommende og tilgjenglig hele tiden. At en dame som har rundet de 75 tidligere i år fortsatt står på slik hun gjør er ganske utrolig.

Nytt av året er at utvalget planlegger å lage en minnefotobok av utstillingen. For at alle deltagerne skulle bli behørig fotografert ble svenske Jessica Bolander hyret inn som hundefotograf. Henne må vi jo også takke for innsatsen. Stine har tatt på seg jobben med å lage boken. Det er relativt dyrt å få laget fotobøker, og derfor vil det bli lagt ut bestillingsliste før den går i trykken. Deretter vil en kun trykke det antall bøker som er bestilt.

I denne utgaven av Mynden har vår spaltist Cathrine nok en gang levert inn mye interessant salukistoff. Noen vil kanskje savne en tilbakemelding fra dommeren. Den regner vi med å ha på plass i neste Mynden. Enn så lenge så kan jeg videreformidle at han ga uttrykk for at han hadde en storartet dag.

Jeg vil runde av med å rette en stor takk til alle dere i utvalget som står på og jobber for at Salukispesialen kan gjennomføres. Det er fantastisk å være leder i et utvalg som er så selvdrevet, og hvor den enkelte tar ansvar for sine oppgaver. Tusen takk!