Kommentar fra Linda og Magnus Arbilden, eier av BIS C.I.B NORD UCH S LCCH Baklava's Ushid

I år var det andra gången vi var på Norges saluki special och precis som för två år sedan var det en härlig upplevelse.
Vi tycker mycket om atmosfären runt den här utställningen, det bli så avslappnat på något sätt. Skönt med ett avbrott mitt i för lunch, det gör också att det känns lugnare och man hinner prata och umgås med varandra på ett annat sätt än vid t ex kennelklubbs utställningar.

Att det dessutom gick så fantastiskt bra för framför allt Izor, Baklava´s Ushid, gör ju inte att utställningen blir tråkigare.
Det var 16 hanar i champion klassen och domaren, Juan Carlos Vasconcellos, placerar Izor som 1:a och Zorro, Baklava´s Uqir som 2:a, helt otroligt att båda våra gossar var i topp i denna stora klass med så mycket fina hundar.
När Izor sen blir bästa hane framför Diesel, Amiyat Anakin, som vann veteran klassen, så var lyckan obeskrivlig.

Sedan kunde man koppla av en stund medan tikarna påbörjades innan det var lunch dags.

I lunchen var det även barn med hund och junior handling.
Vår dotter Lina ställde upp i junior handling med Azlan, Baklava´s Velino. Hon får kämpa rätt mycket då han är ju faktiskt en stor salukipojk och hon en liten tjej på snart 11 år.
Jag lovar att jag och Mangan var 3 meter långa av stolthet då hon vinner detta!! Och Lina var så otroligt glad, hon har blivit så duktig våran lilla tjej.

Efter lunchen fortsatte tikarna och när det sedan var dags för bästa tik klassen visade det sig att det skulle bli den fina particolor tiken Omen Yaffa To Elsto-Khariz, som Izor skulle möta i BIS och BIM.

När vi gick in och ställde upp oss inför detta så viskade jag i Izors öra; nu min kille, ger vi järnet…….
Och snacka om att lyckan var total när domaren ger mig BIS ROSETTEN!!! Tjohoooo

TACK ÄN EN GÅNG FÖR DENNA FANTASTISKA UTSTÄLLNING!!!!!!
Med mycket god lunch, Lina tyckte pasta salladen var den bästa hon någonsin ätit!

PÅ ÅTERSEENDE

Kommentar fra Anna Storesund
Ch Omen Yaffa To Elsto-Khariz Jc Anna Storesund med beste tispe ”Yaffa” kommenterer:

”Det var et kjempeflott arrangement med god og koselig stemning, fint vær og fin plass. Og Geir lagte litt ekstra god stemning i høytalerne. Og til slutt må jeg si at Saluki utvalget har gjort en kjempe god jobb med arrangementet og ikke minst Saluki sidene”.