2-3 juli arrangerte Dansk myndeklubb og Irsk ulvehundklubb Danmark utstilling og LC. Både utstilling og LC var lagt til Aalborg hundecenter. I vakre historiske omgivelser i bakkene nedenfor Vikinggravene, og muséet på Lindholm høje. Norske salukier var representert, og jeg må si at de gjorde det svært godt.

Utstilling

På utstillingsdagen våknet vi til et vått og grått nord Jylland. Men det finnes som kjent ikke dårlig vær, bare dårlig klær!! I striregn, og uten særlig store forventninger ankom vi utstillingsplassen. Heldigvis kunne vi kjøre bilen helt inn til ringen, og det gjorde at vi så litt lysere på det. Også ble det servert kaffe, te og morgenmat. Danskene er flinke til å hygge seg, og til å skape en god og avslappet atmosfære.

Så var det bare å komme seg ut i utstillingsringen. Nå iført dårlige klær, og i meget dårlig vær!! Dommer for dagen var belgiske Marie-Christine Delabelle.

Ved bedømmingens slutt så vi alle ut som drukna katter. Katalog numrene var gått i oppløsning, og hundene ville helst inn å legge seg. Men vi hadde gjort vårt beste, og Bahiim og jeg hadde sågar debutert sammen i utstillingsringen. Når hundene viser seg så flott, og resultatene blir så bra er det vel verdt å bli våt og kald. Det er som det sies « deilig å være norsk i Danmark».

I hannhundklassen var fire norske hunder representert. Caravan Brins Khamsin fikk CK og plasserring i åpenklasse. NUCH NLCCH Aziz Dayeman ble 4. beste hannhund, Vapours Khafid ble 2. beste hannhund med res-cert (vinner av åpen klasse), og NUCH Caravan Ustura Bahiim ble nr. 1 i championklasse, BIM med Cert, og ny dansk utstillingschampion. Jentene El-Adini Kybele og Anais av min Tera fikk også CK.

Resultater

Dansk Myndeklubb & Irsk Ulvehundklub, Nørresundby
Dommer Marie-Christine Dellabelle, Belgia
Anmeldte: 6+10

BIR Dhawati Na'imah Shadan cert BIS
BTK-2 Al-Aziziah Fahima BIS junior
BTK-3 Ch Feisal's Zaphir
BTK-4 VDHCH DECH Aziz Chame BIS bruks

BIM NOCH Caravan Ustura Bahiim cert DK champion
BHK-2 Vapours Khafid
BHK-3 Volantes Ca´biasi
BHK-4 NOCH NLCCH Aziz Dayeman
Danmark
BIM: Caravan Ustura Bahiim, BIR: Dhawati Na'imah Shadan. Foto: Steinar Nilsen


Lure coursing

Søndagen var det klart for LC, og værgudene så ut til å være på vår side denne dagen. Dommere var Agneta Doverholt fra Sverige, og Dominique Delabelle fra Belgia.

Danskene hadde laget en lang spennende bane i skrånende terreng. Det var også lagt inn hinder som hundene måtte gjennom, og lange rettstrekk hvor de fikk stor fart. Noe som gjorde det litt mer spennende, og de rutinerte hundene måtte bruke hodet litt ekstra. Noe Caravan Ustura Bahiim virkelig lot seg lure av. Han lurte seg selv ved å prøve å tenke litt på egenhånd. Det går ikke med en slik bane. Han gjorde et godt løp fram til han forsøkte seg på en luring. Da filla gikk mot en hindring som var lik den han allerede hadde forsert hadde han stor fart etter et langt rettstrekk, la han seg ut forbi filla og hoppet over hinderet. Moro med sånne hinder, tenkte Bahiim. Det skulle vise seg å bli lite lønnsomt for filla gjorde en krapp sving før hinderet og passerte langs det i stedet. Og stakkars Bahiim sto veldig forundret og ventet på utsiden av feltet. Og med kun 43 poeng ble det ikke noe 2. løp på han. Men en norsk hund hadde hodet med seg. NUCH NLCCH Azis Dayeman ble nr. 2 med cert og dansk LC championat. El-Adini Kybele endte på en 8. plass med 78,75 poeng.

danmark 2

Resultater

1. Feizals Gamilla Gasalla 90,75 p. cert
2. Aziz Dayeman 88 p. cert ny champ
3. Sharwassim Ajib ibn Shaitan 88p.
4. Azis Chame 87p.
5. Baklavas Umniya 85p.
6. Tazillah Kazireh 82,25p.
7. Sadaqa Kahimah Al Hassanat 79p.
8. El-Adini Kybele 78,57p.
Caravan Ustura Bahiim 0p, for lave poeng I 1. omgang.
Danmark
De plasserte hundene på LC-prøven. Joanna Engvik med Aziz Dayeman i midten. Foto: Steinar Nilsen