Dette er altså ingen matoppskrift, men et besøk hos Anne Berit, som bor midt på de norske flatbygder, ved Mjøsas bredd, blandt korn og poteter, med sine Saluki Glatthår, Smooths!

Anne Berit forteller:

Mitt hjem og mitt liv har alltid vært fylt med hunder, men etter mange år egnet til hesteavl, hadde jeg plutselig bare èn hund i huset, en herlig liten whippet, men det føltes allikevel ganske tomt, så jeg hadde lenge vært på utkikk etter en Saluki glatthårstispe, etter min mening, den vakreste av alle raser/varianter.

Etter lang tid og mye leting, fant jeg en nydelig tispe, med en, for meg, meget interessant stamtavle, og etterhvert var jeg så heldig at jeg fikk kjøpe Ashira al- NoushaFarin (Far : Ch Baijan-Latif al Firdous (sm), Mor :Ch Yalameh Elayah).

Hun kom våren 2010. Da var hun ti måneder. Hennes fremtidige hjem skulle egentlig være hos oppdrettere på kennel Al NoushaFarin i Østerrike, så jeg er meget takknemlig for denne flotte tispen som også har et utrolig herlig temperament. Hun elsker alt og alle, alltid en logrende hale, selv i utstillingsringen.

Det viste seg at hun var alt det jeg hadde håpet på og kanskje enda litt mer, så tanken på å anskaffe en glatthår til, var ikke helt ukjent for meg da jeg tidlig vinter 2011 fikk anledning til å kjøpe den flotte finskoppdrettede hannen Vapours Khafid (Far :Al Wathba Ya'la Ya'lla, Mor : Noor Inca Alfa Romeo Giulia Frost). Han var da ca, 1,5 år og bodde hos sin fars eier i Sverige.

Det ble full klaff for oss, både de andre hundene og jeg falt helt for hans vakre utseende, elskelige vesen og fullstendig uproblematiske oppførsel. Ashira ble rett og slett stormforelsket og det er hun fortsatt! Han er en drøm å ha og en drøm å eie.

Nå hadde jeg virkelig blitt alvorlig angrepet av glatthårsbasillen, og ønsket om en valp var absolutt tilstede, da Kennel Al Firdous i Frankrike planla et kull med Baijan-Latif al Firdous, som er far til Ashira, og en hanne jeg likte spesielt godt.

ashira

Jeg var også her så heldig at jeg ble lovet en valp, om det skulle bli en glatthårstispe. Det ble lenge å vente i spenning, før vi endelig fikk bekreftet at den tispen vi likte best, var glatthår! Derfra gikk tiden fort til vi sto på flyplassen i Nice i august 2011 for å møte oppdretter og valpen vår Ghadiya Razuna al Fidous (Far: Baijan-Latif al Firdous, Mor: Badra-Kismet al Firdous).

Jeg fikk også tilbringe dagen med Baijan, som oppdretteren hadde tatt med, og han infridde alle mine forventninger og mere til. En fantastisk hanne, som tok all uro i byen og på flyplassen med den største selvfølgelighet.

Ghadiya Razuna, aka Zuna er en liten, herlig friskus og en stor glede, som vi venter oss mye av i fremtiden.

Så nå er det igjen en liten flokk her i huset, og det begynner å føles rett!

Mine hunder er først og fremst familiehunder, som er med på alt jeg gjør i det daglige, men de gir også mulighet for å møte andre hundemennesker, både fysisk og på nett, og det har vært en stor berikelse for oss.

ashira

Vi har blant annet blitt kjent med den flotte gjengen på Kongsvinger, som har ukentlige myndetreff til stor glede for både hunder og deres eiere, og vi har også begynt å snuse litt på Lure Coursing.

Til daglig løper hundene i hagen og på jordene omkring, ellers sykler jeg endel med de for å holde de i form, og vi trener litt i den lokale hundeklubben.

Vi har også fått glede oss over bra utstillingsresultater på alle hundene, og det inspirerer oss selvfølgelig til å fortsette, både med utstillinger og ikke minst med glatthår, som for meg er den perfekte rasen. De er utrolig vakre, vennlige, behagelige, intelligente og friske, og jeg anbefaler alle som tenker anskaffe seg en mynde, å anskaffe en glatthår-Saluki, vær bare forberedt på at det kan fort bli fler!

Vi vil gjerne hilse til alle venner og bekjente der ute, og ønske alle en GOD JUL og et riktig GODT NYTT ÅR!