Årets World Dog Show gikk av stabelen i den finske hovedstaden Helsinki 9. august. Norge ble representert av tre saluki fra Tromsø, og ett av dem gikk helt til topps i konkurransen.

Det var Bahram (INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir) til Cathrine Fareth som vant CACIB og dermed ble han også verdensvinner!
Saluki-Norge gratulerer!

Fullstendig resultat fra WDS 2014 finnes under denne lenken >>

Les her hva Cathrine skriver om utstillingen:

Jeg tror enda ikke jeg helt har forstått at min kjære og snille Bahram, INT NORD DK RUS BALT BLR UCH NV-10 KBHV-11 WW-14 Al Wathba Bahram Al Nadir, vant og ble verdensvinner!!!!

Jeg var på forhånd litt fram og tilbake om jeg skulle melde på WDS eller ikke. Det koster jo litt, og sjansen for å vinne er rimelig liten. Men, etter å ta i betraktning at det nok er en stund til WDS er i Norden igjen og man får sett så mange salukier som man ellers ikke ser valgte jeg å melde på. Et ekstra pluss var det at det skulle skrives kritikker, og det er for min del en viktig del av utstillinger.

Helsinki er jo oss i nord veldig greit å reise til, det er jo tross alt bare 1356 km, et langt nordnorsk steinkast, og tar rundt 16 timer å kjøre om man ikke stopper på turen. Og sett med norske øyne har de flotte veier i Finland. Så da ble det slik, jeg kjørte til Tornio, der møtte jeg venner fra Sverige og sammen kjørte vi til Helsinki. Med oss på turen hadde vi med min andre saluki Cyrus, N SE UCH Sinaxs Cyrus og en afghaner.

Helsinki er en vakker by, været var nydelig og fredagen holdt vi oss i sentrum der vi shoppet og koset oss med god mat.

Lørdagen inntok vi messesenteret og vi var klar for WDS. Finnene er veldig dyktig på sine utstillinger, de er meget velorganiserte og verdensutstillingen var ikke noe unntak.

Salukiringene var nede i en av hallene, mens de fleste andre myndene var i etasjen over. Vi var veldige heldige med plasseringen, ringene lå i en ende av den ene hallen og det var romslig rundt ringene og behagelig temperatur. Som alltid ønsker man seg litt større ringer pga store klasser, men det var mer enn god nok plass å få vist fram bevegelsene.

Jeg vil gå litt igjennom hanhundene, tispene fikk jeg dessverre ikke med meg, men se egen link til komplette resultater og bilder.
Fra Norge deltok det tre salukier, mine to hanner og Lill - Hedvik Greaker med Niunia, Atlantis av Min Tera, også hun bor i Tromsø.

I hannhundringen var det først valper før de offisielle klassene startet.

I juniorklassen var det møtt opp 11 deltakere. Her var det deltagere fra Russland, Litauen, Finland, Sverige og Japan. Vinner i denne klassen og Junior World Winner 2014 ble Matanahs Benjamin. Jeg må innrømme at jeg ble utrolig glad da dette er sønnen til Bahram, mor er CH Matanahs Avigail Bat Shiva. Det er så moro å se en fersk salukieier med et så godt håndlag og som viser så godt samarbeid i ringen.
I unghundklassen var det 8 deltakere, og her var det deltakere fra Finland og Sverige. Vinner av klassen ble svenske NORD-V 13 FI-V 13 Qirmizi Ovation.

Åpen klasse hadde 19 deltakende saluki. Har var det representanter fra Russland, Estland, Italia, Finland, Norge og Japan. Vinner ble japanske Vogue Zero Messenger To The Future. Min egen Cyrus fikk EXC, men ble uplassert i klassen.

Jeg hadde meldt på Bahram i bruksklasse, er veldig stolt over at han har klart kravene for å få stille der. For LC deltakelse er ikke det å bo i nord akkurat en fordel. Det har krevd mye reising, og Bahram har stilt trofast opp og gjort sitt beste. Det var kun Bahram i denne klassen og med EXC-1 (det deles ikke ut ck) var vi som vinner av klassen kvalifisert med de andre klassevinnerne å konkurrere om CACIB.
Championklassen var også stor og inkluderte mange kjente navn. Totalt deltok det 19 stykker. Her var det deltagere fra Finland, Sverige, Russland og Brazil. Her hadde jeg god tid til å få sett de fire plasserte, og de var en virkelig vakker line-up. Vinner ble svenske C.I.B SE SL FR DK UCH KBHV-12 -13 PL-V 13 Dabkas Italy.

Veteranklassen hadde 6 deltakere, alle fra Finland. Vinner her ble finske C.I.B FI EE LV LT BALT UCH HE-V 11 TLN-V 13-14 El Hamrah Chason-Shir.

Så var det tid for å kjempe om CERT. Her deltok klassevinnerne fra junior, unghund, åpen og champion. Både Bahram og alle veteranene var allerede finske champions. Vinner ble Qirmizi Ovation.

Når det videre skulle konkurreres om RES. CERT kommer også hunden som ble nr. 2 i den klassen certvinneren kom fra inn for å konkurrere, i dette tilfellet Pazada Star Alliance.
Vinner ble Dabkas Italy.

Så var det tid for det siste som skulle utdeles i hannhundringen, CACIB og WW-14. Her deltar de som er berettiget for CACIB, som er unghund, åpen, bruks og champion. Jeg mistenker at flere ikke fikk med seg at vi vant bruksklassen, vi var imellom to store klasser og var veldig kort tid i ringen.
De fire salukiene som deltok her har alle imponerende meritter sett både i forhold til sterke raseseiere, og alle har også vunnet BIS opptil flere ganger på utstillinger for alle raser.

Bahram føltes veldig pigg i ringen, men jeg klarer ikke å huske så mye annet. Det øyeblikket dommeren ga sløyfene til meg og utpekte Bahram til vinner, det oppleves enda helt uvirkelig. Jeg er så glad, stolt og takknemlig for å få oppleve dette. Vi har deltatt på to WDS, i Danmark 2010 vant Bahram unghundklassen og CERT for dommer Anette Bystrup, Danmark, og nå vinner han CACIB og WW-14. Aldri har jeg vært så skjelven etter å ha blitt plassert.

Vinner av RES. CACIB ble Qirmizi Ovation.

Det var dommeren som dømte tispene som skulle dømme BIR. Her møtes begge juniorvinnerne, CACIB vinnerne og veteranvinnerne. Så det er totalt 6 salukier i ringen for å konkurrere om BIR og BIM. Veteraner konkurrerer også om BIR og BIM veteran.

BIR ble CACIB og CERT vinner (ny FI UCH) C.I.B NORD UCH EUJV-11 NV-11 SEV-12 NORD-V 12 Qirmizi Magnolia. Hun ble også vinner av gruppen.
BIM ble El Hamrah Chason-Shir som og ble BIM veteran.
BIR veteran ble C.I.B FIN SK EE RUS SE UCH NORD JV-05 FI- V 08-09-13 NORD-V 09 - 13 WW-09 HEVW-13 NORD VW-13 Aziz Xanom

I oppdretterklassen stilte 8 grupper. Vinner ble kennel Badavie som senere endte som BIS oppdretter.

Jeg ønsker å gratulerer alle vinnere og andre med flotte resultater.
Det er så interessant å se så mange flotte salukier samlet på ett sted, og jeg har fått se salukier som jeg ikke har sett tidligere. Og det er noe annet å se de i virkeligheten framfor på bilder. Stort takk til arrangør, ringpersonell og dommere. Det var en kjempefin stemning rundt ringene, og jeg ønsker å takke for alle gratulasjonene!