Dommerpresentasjon Lotta Brun, Caravan Salukis, Spania

 

Min første kontakt med mynder, var som 9 åring i 1968. Mine foreldre skulle kjøpe hund og lette i telefonkatalogens kennelregister etter schæferoppdrettere, men min far så feil på en linje og ringte til en oppdretter av Saluki istedenfor. De fortalte om rasen og vi dro dit for å se.

Mine foreldre ble begeistret for rasen, og vi besøkte flere kenneler. Til slutt falt valget på kennel El Kelus (Fru Elsbeth Lundberg), og den 16. august 1968 ble valpen vår født, en rød grizzle hann som fikk navnet El Kelus Fahzir «Asir» (Int Nord Ch Asphodel Arabis x Nord Ch El Kelus Eilah)

Fru Lundberg var et fantastisk hundemenneske, og hun fikk meg interessert i Saluki som rase. Utallige netter gikk med til å se på bilder av gamle hunder, skrive av stamtavler og pugge disse, til jeg kunne de utenat.

I 1974 tok vi Asir til hans første offisielle utstilling, og han ble raskt S & SF CH. Jeg ble raskt fascinert også av denne delen av hundeverdenen, og drømte om å bli oppdretter en gang i framtiden. Samme år skaffet vi vår andre Saluki, Lord Nelson (oppdr. Inger Gabrielsson), en sønn av Ch Skylark of Daxlore.

I 1977 flyttet jeg hjemmefra og kjøpte samtidig min første tispe, Ch Sahrai Gahziana (en datter av Asir’s kullsøster) fra Finland.

I 1980 kom mitt første salukikull til verden. I dag, over 45 år etter at Asir ble født, har mine salukier fortsatt en eller flere linjer tilbake til disse blodslinjene.

Jeg har som mål å oppdrette Saluki som er vakre og funksjonelle, av den typen jeg lærte å elske da jeg var ung.

Siden midten på 80-tallet har jeg hatt Amerikansk Cocker spaniel og Shetland Sheepdog. I dag har jeg ikke Cockere lenger. Jeg har siden 2001 også hatt Afghansk Mynde, og har oppdrettet 4 kull av denne rasen.

Jeg har dømt Saluki siden 1992 i de fleste Europeiske land, samt USA og Canada. Jeg dømmer hele gruppe 10, samt gruppe 5.18 og Shetland Sheepdog.